2024-07-22
作为饺子爱好者,我对饺子🥟系有要求~ 😝 呢间专卖饺子既餐厅系有惊喜,有超过10款饺子既菜单,总有一款岩你,而且可以叫汤饺/煎饺,我同朋友叫咗3款饺子💖 3款都大大只兼好味,叫「中」已经有7-8只饺,仲叫咗凉皮,2个人食饱到捧住个肚走龙凤松茸饺 (煎饺)好特别地用左黑,白松露入饺子馅🖤🤍 第一次见,咬开饺子皮就闻到食到好香既松露香气,黑松露饺子咬开一半清晰见到黑色既松露馅料,同猪肉好夹😚 非常好味,未试过松露饺子的话必点!韭菜猪肉饺 (煎饺)首先要赞佢既煎饺煎的好香跪,系两面都煎到金黄色🔥💛 韭菜猪肉都好有惊喜地韭菜系好多好丰富,煎等唔会干,入面既韭菜猪肉仲有汁,juciy的✔️芹菜猪肉饺 (汤饺)芹菜猪肉都系我既最爱之一🥬 似系新口味,唔知系唔系限定,希望长有啦!芹菜好够香,够脆!😋😋😋 佢地既汤饺既汤底系粉葛汤,好好饮,连埋饺子一齐食好夹,连汤全部饮晒✨四川凉皮凉皮够薄够滑,微辣酸酸地咁,夏天食好开胃🤤自家制山揸雪梨水又系夏天必点,好清甜,山揸带微酸,配煎饺食可以中和煎饺既油腻感🤤佢哋有唔同酱料可以用嚟配饺子,当中既菜蒲好正,带微辣🫶 佢哋既饺子系可以外卖生饺子买返屋企煮嚟食,最后我
韭菜猪肉饺 (煎饺)
芹菜猪肉饺 (汤饺)
凉皮够薄够滑,微辣酸酸地咁,夏天食好开胃🤤
自家制山揸雪梨水
佢哋有唔同酱料可以用嚟配饺子,当中既菜蒲好正,带微辣🫶 佢哋既饺子系可以外卖生饺子买返屋企煮嚟食,最后我哋各自买咗芹菜猪肉饺生饺子返屋企。#nomnomdumplingpolam