2019-02-17
去到宝琳探朋友,顺便一齐出去食晚饭,系度揾紧食乜好时,见到此店门店颇多人等位,于是攞张飞,睇睇情况再回来,我哋行左附近一阵,约二十分钟后,刚好叫到我哋坐低后,我哋决定一人叫一个定食加少少烧物定食套餐跟餐有餐前沙律,味噌汤,同甜品个沙律虽然细细碗,但一d都唔hea,入面有一块鱿鱼刺身,而刺身加有沙律酱同芝士粉,配搭几特别,而且好好味味噌汤味道浓郁,而且有大大只蚬真系好大只下,感觉好高级天妇罗乌冬定食-天妇罗应该是即炸,热辣辣,好新鲜,共有四件(虾,秋葵,南瓜,蕃薯),乌冬似是赞岐乌冬,好烟靭,而且汤底都颇浓,个人觉得配合得好好烧鲭鱼饭定食-鲭鱼好大条下,而且相当肥美,外皮烧到刚好焦香而不过火地鸡大葱串-初时以为是一粒鸡肉加一粒大葱𠮶啲串烧,见到实物同估计完全不同,鸡肉烧到外皮脆再加上大量切到细细粒嘅大葱粒免治鸡肉棒-软身有一点弹牙,多汁大阪风免治墨鱼串-成粒有d似墨鱼丸,但好食好多,外皮烧到脆脆的,里面非常弹牙,而且有大量有咬口的墨鱼肉碎小粒最后系跟餐甜品:杏仁豆腐配鲜芒果酱,不会太甜,感觉很清新总结此店cp值超高,唔怪得咁多人等位,佢嘅烧物超有惊喜
坐低后,我哋决定一人叫一个定食加少少烧物
定食套餐跟餐有餐前沙律,味噌汤,同甜品
味噌汤味道浓郁,而且有大大只蚬真系好大只下,感觉好高级
免治鸡肉棒-软身有一点弹牙,多汁
最后系跟餐甜品:杏仁豆腐配鲜芒果酱,不会太甜,感觉很清新
总结此店cp值超高,唔怪得咁多人等位,佢嘅烧物超有惊喜