2024-10-07
星期六,朋友飞嘅飞,放飞机嘅放飞机,一个人喺屋企附近揾食,对脚自动又行到去近期至❤️食堂…香港食肆Weekend都比weekdays 静,今日呢度都系,仲好,完全投入enjoy 我嘅me time🎧📕☕️🍽️ !🧑🍳推介我试封门柳,第一次食,真系唔错,一如之前食过嘅carbonara.. 丸子粉… burger… 冬阴公等等,每次都冇失望👍🏻 好欣赏牛好够牛味,咬落好鲜嫩juicy ,不生不老刚刚好,感觉好窝心☺️;薯条外脆内软👍🏻👍🏻,连平时唔食煎炸物嘅我都忍唔住清晒😂;仲有小小嘅蒜粒,好香好味,好钟意😗 不得不赞👨🍳嘅心思😋 最后,点了一客镇店甜品🍎Apple Cinnamon French toast, 上次同朋友嚟卖晒无缘品尝,今次一人独享,一试爱上,钟情肉桂嘅我钟意到不得了😍!热暖嘅toast 配冷冷雪糕球,一冷一热,真系味蕾都想笑☺️终于,一个人的晚餐慢叹了两个几钟,好享受,份量刚好,蛋白质满满🥰❤️ 离开餐厅,感觉齿颊仍留牛香、肉桂香😋… 就系咁简单嘅一餐,已令我感受到真正嘅慢活,对自己好啲,一定要再来!!