2024-06-09
📍将军澳 Table话说今日系久违嘅年假第二日,所以就去咗将军澳,谂住行吓UNIQLO买最新嘅宫崎骏系列。行到咁上下就觉得有啲肚饿,于是就喺将军澳中心度睇吓有冇咩下午茶好食。见到有一间喺地下中庭位置嘅餐厅,门口排咗长龙,于是就行去睇吓个Menu,佢嘅下午茶选择好多,有意粉、鸡、鱼柳等等好多种选择,而且仲可以嗌套餐自由加配佢唔同嘅小食,于是我哋就等咗一阵,食返个下午茶。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و墨西哥辣牛肉芝士牛油果酱卷估唔到下午茶都有得食taco,佢呢个taco入边包咗好多馅料,仲要有埋沙律同埋墨西哥脆片,简直满足晒所有口味嘅人。炸鱼薯条炸鱼薯条,呢啲咁经典嘅菜式就当然要嗌一嗌,佢嘅薯条啱啱好咋,热辣辣好脆,而佢嘅炸鱼个皮都唔会好厚,食落口感啱啱好。是日餐汤加蒜香酸种包除咗套餐之外,仲可以加配佢哋嘅小食或者汤品,今日个餐汤系蕃茄忌廉汤,好入味之余,而且口感好浓郁,加上酸种包,简直超满足。杏仁榛子蛋糕开心果坚果蛋糕食完正餐,当然要食返个甜品,佢哋嘅蛋糕口味都非常有特色,同埋面头都有好多唔同嘅坚果,口感十足。枫糖坚果燕麦杯燕麦奶玄米抹茶特浓朱古力
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
墨西哥辣牛肉芝士牛油果酱卷