2024-09-01
🌊将南海岸必去正宗黎巴嫩菜🇱🇧-又去探朋友 所以嚟到将军澳 海滨长廊𠮶面出名好多特色菜式 今次㨂咗呢间正宗黎巴嫩菜🤩 夜晚气氛好好 座得舒服 啱晒一面叹美食一面叹180度无敌大海景😛 -🧆Classic Hummus 经典鹰嘴豆蓉 $88中东特色菜一定唔少得Hummus 呢间餐厅嘅Hummus好滑顺好绵密 仲带有香料味 加埋餐厅特选嘅优质黎巴嫩橄榄油 味道层次丰富😘 配上脆脆同Pita包一齐食 系开胃前菜嘅最佳选择🥙-🐄Beef Kabeh 牛肉串烧 $198牛肉烧得好香口 外面有少少焦 入面肉味好浓郁 加上特制乳酪酱汁 酸酸甜甜咁 好惹味😋 份量有两大串 仲配上好多杂菜同薄饼 正呀🍖-🐥Chicken Fatteh 香滑鸡乳酪拌饭 $168另外我地仲叫咗个乳酪拌饭 口感非常丰富 饭入面有好多件鸡肉 同埋脆脆 加上酸酸甜甜嘅乳酪酱 层次感十足😛 米饭口感有啲似炖饭 几湿润😎-🍮Rice Pudding 米布甸 $98最后嘅甜品我地㨂咗rice pudding😛 米布甸粒粒口感加上甜奶 好似食紧甜品糯米饭😙 加上肉桂粉 香喷喷😋-📍Maison Beirut (将军澳)将军澳唐贤街29号
🧆Classic Hummus 经典鹰嘴豆蓉 $88
🐄Beef Kabeh 牛肉串烧 $198
🐥Chicken Fatteh 香滑鸡乳酪拌饭 $168
🍮Rice Pudding 米布甸 $98
📍Maison Beirut (将军澳)
将军澳唐贤街29号蓝塘傲格林威治村地下10号舖