2023-01-11
花楽将军澳唐俊街21号翩汇坊地下G23号舖今日过左黎将军澳既Donki行街,之后系附近闲逛下睇下有咩好食啦,原来附近开左好多靓餐厅,有d仲近海边好好feel, 好多间都好吸引最后我哋拣咗食呢间<花楽>日本料理首先要大赞呢到既职员,全部都好有礼貌又好笑容,我地坐低左都有向我地推介餐厅既美食,仲话比我地知而家做紧优惠,系Meun上面既所有寿司同刺身都系半价,真系超抵呀刺身方面我地点左,三文鱼同埋帆立贝,餐厅以冰盘垫底感觉好新鲜,而且十分厚切,绝对唔会因为做特价就将价就货。。而寿司都点左好多款,摆盘好靓铺满左唔同嘅花瓣点缀,打咭一流,而我最钟意就系原条穴子寿司同埋鹅肝寿司茗荷黑松露吞拿鱼腩芝士卷呢个望落已经觉得好吸晴,反卷入面包住香浓既芝士,面层大大旧吞拿鱼蓉,再加上黑松露,入口既时候已经闻到好香既松露味道,岩晒我口味冲绳炸鸡小食我地拣左炸鸡,估唔到都几有惊喜,餐厅系即叫即炸既上台仲热辣辣,食落唔会觉得炸得太干,肉质仲保持鲜嫩同埋肉汁,值得推介
将军澳唐俊街21号翩汇坊地下G23号舖
茗荷黑松露吞拿鱼腩芝士卷