2022-12-27
今日嚟咗将军澳南食饭,见到呢间炸鸡餐厅谂都冇谂就入咗去食,由于太肚饿,所以就叫咗二人餐。一开始好快就送咗个海鲜拼盘,本身以为呢间餐厅主打鸡,海鲜拼盘会冇咁高质,点知质素超乎意料之外,好有心思,以前菜嚟讲份量好有诚意,而且摆盘亦好有心思,每件海鲜都放得好靓,啱哂圣诞节同男女朋友一齐食。 蒜蓉包整得好好,啱啱焗起热辣辣,而且焗得好酥脆,不过如果蒜蓉味可以再重啲,感觉应该会更加正。 终于到招牌菜OMG烤鸡,而呢个烤鸡亦不负招牌菜之名,烧得好好,肉质保持细嫰,而且肉汁锁哂喺皮下面,一咬落去肉汁爆哂出嚟,好正。 食肉兽pizza底薄薄哋,焗得好香脆,不过最特别唔系个饼底,而系pizza上面既肉!饼底上面真系好多肉,即使系再大食既朋友,相信都一定够食,食落好满足。