2020-05-22
其实想试呢度啲午餐好耐,但系之前好多时都好多人,今次难得少啲人,就即管试下喇!左边嘅系沙律,佢有一个特色,就系加咗芦荟,估唔到同沙律菜,仲有麻酱都几夹㖞!右边嘅腌萝卜加咗虾米,索晒啲海鲜味,适合钟意食萝卜,有唔怕海鲜腥味嘅人。好典型嘅一碗面豉汤,味道都系偏咸,有少少腐皮同昆布喺入面。海鲜丼嘅刺身全部都好新鲜,而且好多款式,适合晒刺身控。鳗鱼嘅味道同口感控制得好好,蒲烧汁俾啲饭索晒,配埋蛋丝同鳗鱼真系一大享受。可惜,我觉得如果啲饭可以再热啲会好啲。唔系每间日本菜都有银鳕鱼西京烧,超钟意海鲜嘅我当然要试下!皮烧得好脆,每一啖都超滑,仲充满香味,绝对推介呢个午餐。呢个锅系鹿儿岛豚肉锅,汤底好似寿喜烧,但系味道比较淡。全部菜同豚肉嘅口感控制得啱啱好,加埋汤同饭一齐食真系好正!由于本人食火锅钟意配面嚟食,所以如果呢个锅可以拣要面 / 乌冬 / 饭会最好。呢都系一间高质嘅日本菜,嚟呢度嘅话,绝对推介试下银鳕鱼西京烧或者鹿儿岛豚肉锅。我一定会再嚟,因为我嚟呢度本身系想食天妇罗,好食无晒,下次一定要嚟试下。
好典型嘅一碗面豉汤,味道都系偏咸,有少少腐皮同昆布喺入面。
海鲜丼嘅刺身全部都好新鲜,而且好多款式,适合晒刺身控。