2015-11-15
1932 浏览
家住观塘,如果想食好西,偶然都会谂起Lardos,因为佢既牛扒同青口,都系我既至爱。平时去Lardos都系食夜晚,今日放闲日,于是就试下晏昼黎食午餐,估佢唔到,午市套餐都有牛扒餐叫,价钱更实惠,咁梗系叫番份叹下。先黎餐汤同面包,汤系杂菜汤,虽然唔系忌廉汤,但一d都唔输蚀,够味、足料;餐包亦够香够脆,唔错。Lardos既牛扒一向都做得好好,面层有焦香,入面仍保持嫰滑,呢个唔驶多作介绍;我反而想讲下伴碟既薯波,系用薯仔搓成蓉,然后加调味去炸,食时仲有少少薯仔粒,好有口感,好好味,睇得出厨师花过心思去做。Lar青口亦系我响Lardos既飞佛,所以今次都加钱另叫,平时会叫cream sauce,个汁香滑带酒味,最钟意用黎点面包食,正到可以加面包疯食;不过今次阿妹唔like忌廉,就叫左清酒味,感觉上个汁较普通,不过青口一样好嫰,一口一只,无渣,都好味!顺带一提,呢度既服务都唔错。话说我个三岁姨甥食食下饭扭计发老脾,喊到拆天,侍应立即送杯fruit punch俾佢,一饮立即止喊,果然好计。
Lar