2019-08-10
难得放假 咁我就同男朋友深入将军澳区发掘下有咩好食 今次就黎到帝景湾嘅呢间台式火锅店Menu其实个商场都几难揾 俾高楼包围 不过就好近地铁站 到左个商场一上电梯就会见到呢间汤。米 入面既环境都唔错 通风系统做得好 唔会好似其他火锅店咁一行到入去就会有种立痴痴既感觉 云石既枱面感觉都几干净 不过座位就比较窄招牌臭臭锅 ($96)虽然全场满座 但系野食都好快黎到 招牌臭臭锅可以自选辣度 男朋友就拣左中辣 辣度岩岩好 每个锅都可以拣配饭或者粉丝一份 个锅唔算大 但系就有成廿款配料 不过臭豆腐就唔够臭 差左少少味道日式味增锅 ($91)个个锅上面都有一大堆芫荽 如果唔食既就可以预先走左佢 如果唔系就要好似我咁自己夹走晒 份量唔算大 每款配料都只有一至两件 不过就胜在够入味 粉丝超幼 食落好滑满杯红柚子 ($35)一送到黎就已经见到一大片柚子 沙冰拣左正常糖度 男朋友觉得好好饮 甜中带一点苦涩嘅味道 充满维他命C芝士四季春 ($33)奶盖层有成3分1咁多 芝士咸香 茶底又淡又纯 甜度拣左半糖 好融合好好饮酥炸花枝墨鱼丸 ($37)炸到好香口 热辣辣 外脆内软 好有口感 充满台式风味
Menu
招牌臭臭锅 ($96)
日式味增锅 ($91)
满杯红柚子 ($35)
芝士四季春 ($33)
酥炸花枝墨鱼丸 ($37)
炸到好香口 热辣辣 外脆内软 好有口感 充满台式风味