2022-09-18
💕系将军澳发现依间嘅台式餐厅,除咗有台式食物同埋一啲小炒菜式之外,仲有得食烤鱼,烤鱼大大条,份量好足🤤┈✨大红袍烤鱼 $258- 汤底除咗有得拣麻辣同酸辣外,仲有个特别啲嘅选择,就系大红袍汤底,我地今次就拣咗呢个~比起平时食开嘅麻辣汤底,呢个汤底辣度冇咁高,但又唔会淡味,而系有好香既大红袍泡椒既香味,推介唔太食得辣既朋友可以试下依个😋烤鱼份量感💯!上面铺咗好多芫荽同姜片,食落唔会有鱼腥味。值得一赞系条烤鱼外皮煎得好香脆,鱼肉滑口,平时唔食鱼皮既我都忍唔住连皮食埋~(๑´ڡ`๑)另外仲配有豆芽、海带丝、木耳、莲藕片、芹菜等配菜,感觉好丰富(˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)✨水莲炒豚肉 $74- 出面餐厅好少有水莲食,平时都要去到一啲台式火锅店先有~水莲炒得好爽口,豚肉片亦都唔会好肥腻,味道好入味,而且食得有镬气,好味💕✨冷泡乌龙茶 $12✨古早味珍珠奶茶 $25- 乌龙茶有茶香味得黎唔会有苦涩味,珍珠奶茶🧋奶香十足,珍珠煮得好软好烟靭👍🏼
┈
✨大红袍烤鱼 $258