2022-10-19
天气突然转冷今晚约埋老婆收工直接去坑口东港城犇殿台湾火锅分店,打返个边炉再慢慢行返屋企😆犇殿台湾火锅装修雅致,以木系为主调,卡位宽敞舒适。自助区位于餐厅中间位置,除左丸类、菇类、蔬菜呢d火锅配料之外,仲提供多款熟食,当中比较特别嘅有皮蛋酱油豆腐、咸蛋苦瓜、台湾香肠同埋盐酥鸡,另外饮品同埋甜品都系放喺呢度😙晚市任食火锅有90分钟同120分钟套餐选择,我地拣左$295一位嘅澳洲黑毛牛肩胛肉套餐。汤底有8款,老婆拣左牛乳锅😌美白凝肤牛乳锅牛乳锅带有骨汤同淡淡奶香味,唔会抢过食材味道,配搭肉类同蔬菜都非常好,尤其系菠菜,用牛乳锅灼特别嫩滑😋澳洲黑毛牛肩胛肉今晚套餐呢款黑毛牛肩胛肉牛肉每碟两件,每件都大大块,油花非常靓,虽然唔系好似和牛咁软腍,不过牛味非常浓,入口油香满溢,全晚任点任食,非常满足😍台湾美食除左自助区有多款台湾小食,火锅配料亦有任点鸭血、米血糕、蜂巢等多款台湾食物,鸭血口感细嫩富有弹性,虽然唔系配麻辣汤底,但都很惹味👍🏻海斑片由于我地主要都系食黑毛牛肩胛肉同台湾美食,海鲜就食得比较少,不过海斑片老婆就点左几次,海斑片爽滑鲜甜,味道唔错😋甜品甜品有杞子芋圆、凉粉同埋雪糕,雪糕有Häa
盐酥鸡
台湾美食
海斑片
海斑片
甜品
甜品有杞子芋圆、凉粉同埋雪糕,雪糕有Häagen-Dazs同Movenpick任食,食埋甜品我地都要捧住个肚行返屋企😆
Häagen-Dazs, Movenpick 雪糕
芋圆凉粉
#犇殿台湾火锅 #将军澳 #黑毛牛肩胛肉 #foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #相机食先 #手机食先 #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk