一直觉得坊间以鱼旦粉作招徕既粉面店好多,取名类近有点难分。新乐园系呢个字号算系比较有印象既。除左主打粉面外,餐厅仲有提供好多茶餐厅必备粉面饭同小食。茶记开店时间好长,开到零晨时份方便一班夜更朋友开餐。去茶记追求既系款多平靓正上餐快,再配埋杯港式香滑靓奶茶就接近完美。.餐厅系彩明村商场入面,茶记格局但地方相当阔整齐合理。.潮洲紫菜四宝 💲46⭐️3.8/5叫得鱼旦专家,首先试佢一碗大杂烩潮洲紫菜四宝,试下佢既招牌鱼旦。餐厅标榜用料:百份百纯鱼肉手唧鱼旦,同佢既老火鲜鱼骨汤底,仲要日日新鲜。鱼旦同鱼片几弹牙,味道好足唔淡口。净四宝包弹牙既鱼旦、鱼片、墨丸、猪肉丸、扎肉同同几香鱼味既鱼皮饺加少少生菜底。后加左紫菜加埋一齐食先满足。.原汁牛腩米 💲37⭐️3.8/5牛腩系平民美食,系香港人最喜欢嘅粉面配了之一。呢配牛腩米份量好足,牛腩肥瘦刚刚好,薄薄一层肥膏,因为我其实几怕太肥既牛腩。牛腩炆得好淋入口即散,香料味都几浓。.奶酱多套餐 💲26⭐️3.5/5口痕叫多份奶酱多,补多份甜品刚刚好🌝。.不专业食评 nei.foodie
餐厅系彩明村商场入面,茶记格局但地方相当阔整齐合理。
潮洲紫菜四宝 💲46
⭐️3.8/5
原汁牛腩米 💲37
⭐️3.8/5
奶酱多套餐 💲26
⭐️3.5/5
口痕叫多份奶酱多,补多份甜品刚刚好🌝。
不专业食评 nei.foodie
潮洲紫菜四宝