泰Grill (天晉匯)

Thai Grill (PopWalk)
2024-02-25 98 浏览
星期日带埋狗狗嚟食lunch🐶 有weekend lunch set,包埋青木瓜沙津/冬阴功汤同埋饮品,仲可以加钱加小食/甜品😋 我地三个人叫咗两个lunch set,另外散叫串烧同烧虎虾🍜牛魔王船面套餐 配冬阴功汤 热咖啡 加春卷船面汤底香浓,唔会过咸。牛肉分量都唔少,不过比较淡冇乜味。炸猪皮脆脆地好香口,萝卜好腍够哂入味👍🏻春卷脆卜卜,点埋甜辣酱好惹味🌶️冬阴功汤都几多料,有菇同番茄🍄🍅 虽然有啲辣油喺面,但其实只系微辣同带少少酸,我地唔系几食得辣都完全接受到!🍍原条菠萝海鲜炒饭套餐配冬阴功汤 蛇皮果特饮 加芒果糯米饭炒饭好多菠萝,酸酸甜甜几开胃,加埋肉松同腰果好香口👍🏻有几种海鲜:鱿鱼、虾同青口,鱿鱼比较淡,如果腌吓先炒会好啲。蛇皮果特饮味道几特别,系从未食过嘅味😂🦐烧虎虾啲虾几新鲜,上面有蒜蓉同辣椒几惹味,开边食起嚟够哂方便,夹啲肉出嚟食就得👍🏻🍢串烧半打(鸡、牛、猪)食唔到咁多可以叫3串,同埋可以拣咩肉几多串,我地叫咗每样两串。啲肉腌得好入味,唔会干争争或者好韧,点埋沙爹酱更加香🤤🥭芒果糯米饭系心形架,仲有朵花😍 摆咗阵先食,啲饭都仲暖暖地,烟烟韧韧,芒果好甜👍🏻#泰gril

🍜牛魔王船面套餐
配冬阴功汤 热咖啡 加春卷
春卷脆卜卜,点埋甜辣酱好惹味🌶️

🍍原条菠萝海鲜炒饭套餐
配冬阴功汤 蛇皮果特饮 加芒果糯米饭
蛇皮果特饮味道几特别,系从未食过嘅味😂

🦐烧虎虾

🍢串烧半打(鸡、牛、猪)

🥭芒果糯米饭

#泰grill #thaigrill #thaigrillhk #中环泰国菜 #将军澳泰国菜