2024-08-14
又系将军澳觅食喇~💨 将军澳宝琳可以话系最多餐厅美食选择嘅地方,新都城呢一间日式拉面都开左一段时间🍜 终于有机会食到😉睇餐厅名就知佢哋主打虾拉面🍤我哋分别叫咗虾红汤拉面同埋另一款牛嘅拉面,仲有佢哋既小食都几吸引! 特别要一赞既系,一入到去餐厅店员非常有礼貌,好体贴贴心地向每位客人问要暖水定系冻水☺️𖡼 虾红汤拉面有别于出面嘅虾汤拉面,本身以为会系好浓稠嘅汤底,但佢哋既虾汤好特别✨系非常之清甜既鲜虾汤底,好清新既感觉🌿 唔会觉得劲重口味,会想一啖接一啖连汤都饮埋,有大量樱花虾干🍤🍤🍤 虾肉仲要贴心到已经搣咗壳,成碗拉面食到最尾都唔会觉得腻,赞!𖡼 澳洲顶级肉眼酱油 牛骨清汤拉面 见到隔篱枱点咗呢碗牛嘅拉面,觉得好吸引,有三块劲大块嘅肉眼牛肉🥩 果然系澳洲顶级牛肉,非常嫩滑,牛味都好够,大大块食落块好满足!汤底方面,亦都系好清甜既牛骨汤底,我个人好推荐呢款拉面 👍👍👍𖡼 自家制阿根廷红虾鸡肉饺子(三只)睇得出呢款自家制饺子都好有心机,好味!好少拉面店会有自家制饺子,值得加点~🥟🥟🥟𖡼 鲣鱼昆布渍广岛蚝 广岛蚝渍得好入味,而且都几大只 🦪
𖡼 虾红汤拉面
有别于出面嘅虾汤拉面,本身以为会系好浓稠嘅汤底,但佢哋既虾汤好特别✨系非常之清甜既鲜虾汤底,好清新既感觉🌿 唔会觉得劲重口味,会想一啖接一啖连汤都饮埋,有大量樱花虾干🍤🍤🍤 虾肉仲要贴心到已经搣咗壳,成碗拉面食到最尾都唔会觉得腻,赞! 𖡼 澳洲顶级肉眼酱油 牛骨清汤拉面
见到隔篱枱点咗呢碗牛嘅拉面,觉得好吸引,有三块劲大块嘅肉眼牛肉🥩 果然系澳洲顶级牛肉,非常嫩滑,牛味都好够,大大块食落块好满足!汤底方面,亦都系好清甜既牛骨汤底,我个人好推荐呢款拉面 👍👍👍 𖡼 自家制阿根廷红虾鸡肉饺子(三只)
睇得出呢款自家制饺子都好有心机,好味!好少拉面店会有自家制饺子,值得加点~🥟🥟🥟 𖡼 鲣鱼昆布渍广岛蚝
广岛蚝渍得好入味,而且都几大只 🦪