2023-08-11 19 浏览
新都城有间熊小馆有好多好可爱嘅熊公仔,每只都有佢独特嘅魅力,成个空间充满咗活力同欢乐。餐厅d 野食都好特别,每道菜嘅造型都好有创意,令人忍唔住用手机影低。我哋叫咗蘑菇意大利饭、脆皮蟹肉意粉烧带子配牛柳、烤羊架、炸鱿鱼圈、豆腐雪糕同心太软,每一道菜都令我哋好惊喜首先系蘑菇意大利饭,每一啖都可以食到浓郁嘅蘑菇味,再加上脆皮炸鱿鱼圈,食落层次感好丰富。然后系脆皮蟹肉意粉烧带子配牛柳,呢道菜嘅组合好吸引,丰富嘅海鲜味同牛柳嘅鲜嫩完美结合,好满足味蕾。烤羊架嘅调味刚刚好,羊肉鲜嫩,外皮烤得微微焦,配埋香料。至于甜点,豆腐雪糕同心太软就好好结尾。豆腐雪糕清新好味,豆腐嘅滑顺口感同雪糕嘅冻凉结合得好好,甜而唔腻。心太软就系热情奔放嘅朱古力,外皮酥脆,入面系溶心朱古力,一口咬落去,甜蜜嘅朱古力就喷出嚟,好令人陶醉。