2024-04-10
青咖喱鸡炒饭平时好少见成碗青BB嘅饭,第一眼望都以为中伏,不过食落系好好食,啲青咖喱唔会话太辣,唔太食得辣嘅朋友都可以食到。炭烧猪颈肉猪颈肉绝对系我最钟意食嘅肉类之一,平时去餐厅见到有猪颈肉一定会嗌。而呢碗猪颈肉绝对会话系我食过咁多间餐厅之中数一数二。猪肉的外皮烤得酥脆,内部却保持著嫩滑的质感,肉汁在口中散发出浓郁的炭火风味。串烧沙嗲(鸡肉,牛肉,猪肉)近排成日食串烧,而呢碗串烧绝对系近排数一数二最好食嘅串烧。首推鸡肉串烧,呢个鸡肉串烧真系好惊艳,每一啖都好鲜嫩多汁,记得仲要点埋啲沙嗲酱,令成个感觉更上一层楼😍大虾冬阴功食得泰国嘢又点会少得冬阴功汤!😋碗汤仲未送到过嚟已经闻到浸冬阴功嘅香味。呢碗冬阴功汤绝对系十分地道,同以前喺泰国食过嘅差唔多。虽然碗汤有少少辣,不过绝对系可以接受嘅程度。而且佢亦都冇偷工减料,够晒足料!甜品: 椰子布甸呢款甜品就冇其他嘢食咁惊艳,不过亦都口感滑顺细腻,带有浓厚的椰香,亦唔会话太甜,作为甜品都系一个不错嘅选择。饮品:朱古力奶昔,fruit float朱古力奶昔普普通通,就系一杯正常嘅奶昔。而呢杯fruit float就十分出色,佢系由芒果菠萝椰子奶同埋橙汁
炭烧猪颈肉
串烧沙嗲(鸡肉,牛肉,猪肉)
大虾冬阴功
食得泰国嘢又点会少得冬阴功汤!😋碗汤仲未送到过嚟已经闻到浸冬阴功嘅香味。呢碗冬阴功汤绝对系十分地道,同以前喺泰国食过嘅差唔多。虽然碗汤有少少辣,不过绝对系可以接受嘅程度。而且佢亦都冇偷工减料,够晒足 料!
甜品:
椰子布甸
饮品:
朱古力奶昔,fruit float
朱古力奶昔普普通通,就系一杯正常嘅奶昔。而呢杯fruit float就十分出色,佢系由芒果菠萝椰子奶同埋橙汁沟出嚟,一饮落去哗咗一声,好好饮!呢个绝对系必叫嘅嘢饮!