2016-11-29 3947 浏览
今日有屋企人生日,早排行popcorn经过见到呢度有间好似几多野食嘅烧肉餐厅,于是决定入黎试下。价钱198+1一位,一行六人,入到门口经理已经好好人咁问我地想要一个炉定两个炉,我地想坐得松动啲,而且果日餐厅唔系太full,经理就俾左张八人台我地。入到去即刻睇下有咩食先!入面有冷盘区,炸物区,热荤,冻肉柜,甜品区同dreyers雪糕任食,款式都算好多呀,热盘数量拍得住酒店宵夜buffet呀!冷盘有三文鱼,立鱼,呑拿鱼,八爪鱼同北寄贝刺身,仲有寿司,迷你沙律吧,冷乌冬同冻虾炸野选择都好多,炸多春鱼,麦乐鸡,韩式炸鸡,薯条,炸鱼块等等热盘方面大约有十几款,因为冇试到全部,所以唔系好记得,有牛腩啦,蕃茄猪扒饭,银针粉,炸猪手,仲有男人的浪漫同蚝仔粥㖞!汤方面有罗宋汤同人参鸡汤,入面真系有一支支人参绝无揸流摊。整体热盘味道ok ,虽然冇食到好多,不过感觉上餐厅有用心,绝对唔系摆几味系度充撑场面。所以如果一家大细黎聚会,老人家唔太钟意食烧野,净系食热荤都完全够饱同够选择。戏肉烧肉呢,我个人非常满意,我最怕啲任食韩烧腌到啲肉好浓味(可能系为左掩饰啲肉唔新鲜),食完都唔分唔到自己食紧乜,反而呢度啲肉唔

戏肉烧肉呢,我个人非常满意,我最怕啲任食韩烧腌到啲肉好浓味(可能系为左掩饰啲肉唔新鲜),食完都唔分唔到自己食紧乜,反而呢度啲肉唔会太浓味,调味恰到好处。推介护心肉,一口牛,同香草五花腩,肉质好新鲜!不过唯一令我有啲失望嘅就系,呢度竟然冇我最爱嘅肠仔食
,得芝士肠同红肠,如果有厨师肠就真系完美。
甜品选择唔太多,不过算啦,食烧肉同食酒店自助餐唔一样,我唔会特登留肚食甜品。我记得就有啫喱,奶冻,布甸,芝士蛋糕等等,仲有朱古力喷泉同几款生果,雪糕系dreyers有三种味,朱古力,cookie n cream同士多啤梨,口味唔多但toppings好多你真系估佢唔到,台式珍珠同小丸子都有
总括黎讲
食物:选择多,照顾到唔同口味嘅人,不过都系果句:我要食肠仔!
衞生:唔觉得有大问题,冻肉柜温度合格,唯一要挑剔嘅系,2个雪糕"不"用个鐡杯装住,时间耐左鐡杯啲入面水会变成奶白色,有啲核突,如果用好似酒店果只不停流水换水嘅筒装住雪糕“不”会好好多
环境:干净阔落,完全冇油烟,因为烟向下抽,果日著皮褛去,冇吸到任何烟味
服务: 自助形式,冇乜点接触职员但起码有求必应,要求换炉网亦十分乐意,职员仲主动帮我地换晒两个网(当时只要求换一个)

2016-11-28
庆祝纪念