2024-10-14
今次我同奴才爸去喺坑口食饭,我哋拣咗间食新加坡菜😋见个二人套餐都几抵食,一于就拣佢啦🤭套餐入面有无骨海南鸡🐓樱花虾柚子沙律🥗五彩自家手打虾饼🦐马拉盏通菜🥬油饭同两杯饮品🍹樱花虾柚子沙律🥗呢道开胃菜真系好清新!樱花虾嘅香气同柚子嘅酸甜味道相得益彰,带俾我一种清新嘅感觉,超开胃🤤五彩自家手打虾饼🦐外面有五彩星星做点缀,虾饼炸得金黄酥脆,一啖咬落去鲜味弹牙,配上酱汁食,简直系人间美味😍马拉盏通菜🥬炒得岩岩好,仍然保持爽脆口感。马拉盏嘅酱汁香辣适中🤤整个菜色就充满咗层次感,食落去唔会觉得单调。无骨海南鸡🐓啖啖肉好嫩滑,完全冇油腻感,保留咗鸡肉本身嘅鲜味。搭配埋佢嘅特制酱油,味道更加升华,真系忍唔住多食几啖😋呢个二人套餐绝对值得推荐,cp值够晒高🤭味道又唔会过浓过咸,真系一个唔错嘅选择😌🤑 人均消费:~$180🤩 推荐指数:8 / 10📍 餐厅资料:咖吔 (将军澳)将军澳坑口重华路8号东港城1楼112A号舖☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*喜欢我的食评请Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie#foodie #foodies #foodi
🤑 人均消费:~$180
🤩 推荐指数:8 / 10
📍 餐厅资料:咖吔 (将军澳)
将军澳坑口重华路8号东港城1楼112A号舖
#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去处 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #坑口美食 #新加坡菜 #海南鸡 #咖吔