2024-10-01
👧🏻😋👅🍽✨将军澳新café冇得输🎉-🍽️ 将军澳中心新开cafe西餐, 晚市完全系座无虚席, 楼面起码有4-5人服务都好周到, 食物即叫即制但出餐都好快手, 就算好多客都保持到服务质素🍽️ 餐点选择极多, dinner set仲可以无限追加小食同甜品, 而单点亦好经济实惠, 客路之广令佢由我地入座到离座都排紧队-🍝 明太子虎虾意粉 $128💯香煎虎虾鲜甜弹牙, 明太子以沙律蛋黄酱形式呈现, 令意粉更湿润挂汁-🍤追加小食✨意式白酒煮蚬 $38 每一只都大大粒好厚肉, 白酒汁充满海水味, 用蒜同三色椒一齐煮更有口感✨脆炸鱿鱼须 $28 呢个加配价份量算超多, 唔算厚粉但炸得好酥脆, 鱿鱼须好弹牙✨酥炸吉列生蚝 $28 新鲜热辣咬开爆汁好juicy, 生蚝外脆内软-🍱Dinner Set💯包餐汤餐饮, 是日系粟米忌廉汤, 好多粟米粒好清甜, 唔系用粉开既质地抵赞; 另外仲可加$38配升级法式蟹肉龙虾汤, 入面有一梳梳蟹肉, 汤底又够咸鲜唔错💯餐饮包柠檬柚子蜂蜜唔使加钱, 甜甜地又加左薄荷叶更清新, 果汁/咖啡都唔使加钱, 亦可用半价升级特饮-🍔 单点美食✨美国安格斯芝士牛肉汉堡配薯条 $118
将军澳新café冇得输🎉
🍱
Dinner Set
🍔
单点美食
✨美国安格斯芝士牛肉汉堡配薯条 $118 个包厚身得黎外脆内软, 经典配料包括番茄, 生菜, 芝士, 酸瓜同厚身又juicy既牛肉汉堡; 薯条略嫌唔够色水, 但就感觉冇咁热气
✨美国BBQ酱手撕猪肋肉薄饼 $72 一人份量7吋pizza topping够丰富, 紫洋葱甜甜地同BBQ酱好夹, 手撕猪好soft好嫩滑, 加上拉丝芝士个配搭好丰富
🍰
甜品
💯套餐又可以加配甜品, 自家制蛋糕$38有3款, 拣左伯爵茶麻糬卷蛋, 蛋糕/忌廉/麻糬系我钟意既比例, 唔会太漏又够chewy
💯Display雪柜见到款款蛋糕都好吸引, 仲买多左个巴斯克麻糬请屋企人食, 都好出色!! 新出左开心果麻糬Tiramisu都好想试!