2023-08-05
相信一讲到日式放题大家一定会谂起大字头𠮶啲大集团😂史努比揾到原来将军澳都有间质素几好嘅可以try try😎-♡ 晚市放题 特价时段 $288/person(18:30前入座/ 21:00后入座)另外生日月份仲可以减$50史努比上个月去食所以有呢个discount😆由于款式实在太多 所以史努比都试唔晒 加上逐样讲嘅话IG一定话我caption too long唯有每个type做个整体评分啦🙈👎🏿沙律&前菜 4/10沙律有蟹籽沙律同芒果大虾沙律 正正常常啦另外仲有一款哈密瓜配Parma ham 呢个combination好难唔好食嘅😂不过啲芝麻酱同佢唔太match 有种画蛇添足嘅感觉😗芝麻八爪鱼同川风螺肉质素麻麻地 偏韧同埋有沙最差应该系泡菜 有阵怪味 总之就好难食😅至于佢所谓嘅特色果盘就只有橙同西瓜 质素麻麻地🙌🏿唔叫都冇损失👍🏿刺身 8/10刺身水准好睇当日嘅来货 而史努比今次去食都几唔错😆款式好多 稍为贵少少嘅都有喺度😎拖罗虽然有筋 但好彩唔系传说中放题最常见嘅「西瓜鱼」鱼油都算充足 以放题质素嚟讲绝对唔差😚带子鲜甜 不过切得比较薄 稍为影响咗口感🤏🏿油甘鱼肥美油润 好彩嘅话仲会有腩
史努比揾到原来将军澳都有间质素几好嘅可以try try😎
♡ 晚市放题 特价时段 $288/person
(18:30前入座/ 21:00后入座)
另外生日月份仲可以减$50
款式好多 稍为贵少少嘅都有喺度😎
带子鲜甜 不过切得比较薄 稍为影响咗口感🤏🏿
油甘鱼肥美油润 好彩嘅话仲会有腩位添🤪
阿根廷红虾弹牙鲜甜 仲有膏添
剑鱼腩、北寄贝、鲍鱼仔同花螺呢啲就正正常常
比较特别嘅系佢有仿鲍片 甜甜咸咸都几过瘾😂
平时最大路亦系史努比至爱嘅三文鱼就真系大失所望 鱼腩位史努比冇食到唔知 但普通𠮶啲就完全冇三文鱼味🫠唔知食紧啲乜
唔推荐嘅仲有赤贝、八爪鱼、冻海虾、青口同泰式生虾
佢哋全部都冇乜味
强烈建议想食虾嘅拣阿根廷红虾 因为食完佢其他虾都唔好食🤣
整体刺身质素其实唔错😆
❓寿司
史努比好少会喺放题度食寿司 因为个胃唔够大😂
佢有好多军舰创作卷物等等
细佬通常都会食翻几旧
唔系玩大旧饭𠮶啲
但唔太建议拣啲创作卷物 尤其写有海胆拖罗蓉𠮶啲全部都系比鼻屎咁大粒你 真系咪比佢个名呃咗🥺
👍🏿天妇罗&扬物 7.5/10
款式好多😳全部都系即叫即炸 嚟到嘅时候都热辣辣👍🏿
当中最推荐一定系榴梿忘返 佢就好似炸榴梿糯米糍咁 中间嘅榴梿系流心架😍而且好香榴梿味 榴梿控必试🤪
另外鱿鱼须烟韧弹牙 都值得一试
吉列蚝同椒盐软壳蟹一样炸粉好厚 虽然蚝唔腥唔臭 但唔系好食到只蚝 太细只😂
软壳蟹嘅情况一样 唔讲都唔知食紧😳
比较特别嘅有白茶芋球、流心西米球同炸红豆双皮奶
白茶芋球内馅系流沙奶黄咁嘅样 仲有少少紫薯 味道唔错 但会好易饱肚 浅尝就好🤭
另外两款就不过不失
当然都有最大路嘅炸芝士年糕、芝麻鸡翼等等嘅扬物 但史努比就冇食到啦😝
天妇罗嘅质素麻麻地 毕竟佢唔会攞啲靓油同你炸 可以接受啦 但史努比就会留返啲quota食其他嘢😎
👍🏿炉端烧 8/10
烧物嘅质素同样唔错
鸡软骨烧到脆脆地好香口 妈妈👩🏻大推
菠萝好甜好juicy😋
牛舌软腍但稍为重味咗啲
另外仲有烧扇贝、鳗鱼、多春鱼等等 质素正常
唔推介嘅有串烧一口牛 偏韧🙌🏿
👍🏿一品料理 8/10
我哋净系试咗几款 几款都唔错
清酒煮蚬系我哋最钟意嘅一款 蚬肉大只又有甜味 而且唔会好饱好腻😎
溏心蛋同金菇牛肉卷都唔错
羊架就稍为膻咗啲 但可接受👌🏿
👍🏿限量供应 9/10
仲有仲有史努比最推荐嘅终于压轴出场😛
有烧三文鱼头、鳍、腩等等嘅部位
调味适中 烧得好香 鱼油丰富🤤
尤其是鱼头 真系超级滑😆
不过话明系限量供应记住要第一时间嗌咗先 如果唔系好快会比人嗌晒🥺同埋问过店员 佢话唔系次次都有货 大家可能就要碰碰运气 或者book位之前问一下就最安全😎
👎🏿甜品 4/10
甜品呢方面真系比较弱 一嚟款式少 二嚟有嘅款式都麻麻地好食
雪糕只有4款 蜜瓜/西瓜雪条 香蕉船同雪米糯 千祈唔好试西瓜味 超级药水😰
马卡龙要睇你好唔好彩 有啲颜色特别伏 整体都系偏甜🥺
其余嘅cake同布甸都唔建议大家试 水准真心唔太掂😅
👍🏿饮品 7.5/10
选择非常多 连清酒、红酒、啤酒同白酒呢啲都可以任饮😛
另外除咗好大路嘅罐装饮品仲有佢哋自己调配嘅 好似P.4𠮶杯咁叫「蓝色梦幻」屋企人话几好饮架😆
同埋佢连芝士奶盖奶茶都有🤣
唔想饮甜野可以好似史努比咁拣无糖茶😚
如果同老人家嚟都唔怕唔啱食因为佢仲有拉面同乌冬 啱晒一家大细嚟食🤭
最后仲可以每一拣一配雪糕攞走
当然住得远嘅朋友都可以即场食😂
有几配指定口味嘅Haagen Dazs同Movenpick、森永mow嘅白桃味雪糕
仲有一款韩国乳酪雪糕 亦系史努比嘅favorite🤣
整体嚟讲以放题质素算几好