2023-09-22
同朋友去完海旁散步,见到呢间餐厅好多人食,就过去试下✨*冬荫功汤粉 (海鲜) $148泰式香料味浓,酸酸甜甜,海鲜方面有虾、蟹柳、青口、鱿鱼🦑泰国河粉偏幼,所以更加挂汁❤️*越式软壳蟹米纸卷 $118米纸烟韧,入面包咗牛油果、青瓜、萝卜、生菜、蟹籽、软壳蟹,软壳蟹炸得好脆,配芥末酱好味😋*串烧沙爹 (鸡肉/牛肉/羊肉) $128有猪鸡牛,各两串,好有泰式风味,口味偏甜,配沙爹酱🥰*泰式香肉碎罗勒叶包 $138猪肉炒得偏干身,调味好香好惹味,包生菜一流~不过有少少偏辣,唔食得辣嘅朋友要注意🫶🏻*烤饼 $38烤饼好香,有淡淡嘅炭烧香气,饼皮微脆~一共有三款口味可以拣,我地拣咗蒜味,不过蒜味唔算好浓,所以都可以食到饼皮原有嘅风味👍🏻*Mange Delight $68由芒果、青柠、蜜糖糖浆、薄荷调制而成嘅mocktail,外面好吸引🤤口感系沙冰质地,冰冰凉凉,食完辣嘢必备🧡*Mango Lassi $58质地有少少浓稠,有芒果椰子味,好清新😚
*冬荫功汤粉 (海鲜) $148
*越式软壳蟹米纸卷 $118
*串烧沙爹 (鸡肉/牛肉/羊肉) $128
有猪鸡牛,各两串,好有泰式风味,口味偏甜,配沙爹酱🥰
*泰式香肉碎罗勒叶包 $138
*烤饼 $38
*Mange Delight $68
*Mango Lassi $58
质地有少少浓稠,有芒果椰子味,好清新😚