2023-04-13
将军澳海傍高质日意fusion餐厅|La Itameshi 将军澳海傍多餐厅相信大家都知~有一间西餐厅我成日心心念念想去试吓,除咗因为佢望正海傍,餐厅气氛好有fine-dining vibe😍仲因为佢主打日式同意大利fusion,好特别。今次平日夜晚去,竟然都坐无虚席,近乎full house。同将军澳海傍大多数餐厅一样,La Itameshi都系pet-friendly restaurant🦮好多食客带埋狗狗去食dinner,好开心~坐室内室外都得~总括嚟讲,成个用餐体验都好愉快——环境、食物、服务、价钱等都属中上水平💯想食得高质少少嘅时候推荐大家去试吓。 晚市正价餐牌🍽人均:$250-500🕰时间:19:30 (由于餐厅座位唔多,建议大家先行预约) 🥖Bread 餐包 (free of charge)La Itameshi会俾每枱客人一篮餐包,包括原味同蒜蓉味。枱上都有balsamic vinegar oil俾食客自行沾包。份量啱啱好,好贴心。 Appetizer🧆Deep Fried Mushroom w/Truffle Japanese Mayo 炸烤茹配黑松露沙律酱 $14
晚市正价餐牌
🍽人均:$250-500
🕰时间:19:30 (由于餐厅座位唔多,建议大家先行预约)
🥖Bread 餐包 (free of charge)
Appetizer
🧆Deep Fried Mushroom w/Truffle Japanese Mayo 炸烤茹配黑松露沙律酱 $148
炸烤茹行日式天妇罗做法,但搭配嘅却系西式黑松露同日式沙律酱,成果出嚟好滋味,又脆又香。
Pasta
🍝Hokkaido Scallop & Asparagus Tonnarelli topped with Salmon Roe $208
北海道带子芦笋炒墨鱼面
佢本身个面已经系墨鱼面,而唔系普通意炒沾墨鱼汁,所以面身乌黑黑,但超级入味。面头有2大件北海道带子,一人一件啱啱好。仲要有我最爱嘅芦笋。依面我俾120分
Main Course
🍖Roasted Kurobuta Pork Spare Ribs [12oz] $288
烧鹿儿岛黑毛猪排骨
黑毛猪排骨卖相好好,伴碟做得好靓因为佢专登混合不同营养、不同颜色嘅蔬菜,摆盘90分~佢伴碟嘅烧茄子、烧菠萝等都好有日式串烧店感。加上西式烧黑毛猪排骨,虽然有少少难cut,但肉质肥美,口感一流。
Dessert
🍧Lemon Sorbet $78
柠檬雪葩
柠檬雪葩一上菜时我有surprised,第一系佢干冰效果好IG-able,$78嚟讲系劲有心思;第二系佢柠檬真心大只,我都想知边度有得买~雪葩唔会太甜,酸酸甜甜做饭后甜点好正~
🍺Happy Hour Drinks
The Premium Malt’s (The Black) (Draught) (240ml) $88 for 2
Bible rating: 8.5/10
地址:La Itameshi (将军澳)
将军澳唐贤街29号蓝塘傲格林威治村地下4B号舖