2024-03-06 864 浏览
唐俊街一列有好多餐厅,今次拣咗呢间主打炸鱼嘅餐厅试下,入面唔大,但装修都几舒服,感觉几chill 叫咗两个lunch set,包括头盘+主菜+饮品 传统英式炸鱼配薯条(蓝鳕鱼) 🌟4.5/5 炸鱼基本系用蓝鳕鱼,亦都可以加钱转其他鱼 外皮薄脆,切开嚟鱼肉鲜嫩,又厚又滑,好好食,值得一试薯条系粗薯条,食完呢个超满足 橄榄油炒香蒜片辣椒意粉 🌟3/5重口味嘅最爱,香蒜片辣椒加埋真系好香好惹味 自己都几钟意食干身硬少少嘅意粉,可惜呢到啲意粉连我食食下都觉得太干太硬最后老板问𠮶阵有反映,老板解释佢哋用嘅意粉系偏硬少少,如果想食腍啲,可以落单𠮶阵同佢哋讲 烟三文鱼沙律配蜜糖刁草汁 🌟4.5/5 呢个头盘超有诚意沙律分量多,有3-4大片烟三文鱼,配上酸酸甜甜嘅汁好开胃铁板炒鱿鱼仔配蒜蓉包+$25 🌟1/5呢个系加钱upgrade嘅头盘,但鱿鱼冇去骨,所以食嘅时候要小心,有机会有少少碎骨 唔系好食到铁板嘅味,调味都偏淡,但鱿鱼又唔系非常新鲜唔建议加钱叫呢个,后悔冇拣多个沙律假期上面两个lunch set都系$88加一,呢个价位值啦

叫咗两个lunch set,包括头盘+主菜+饮品
Fish & Chips

传统英式炸鱼配薯条(蓝鳕鱼) 🌟4.5/5
炸鱼基本系用蓝鳕鱼,亦都可以加钱转其他鱼
外皮薄脆,切开嚟鱼肉鲜嫩,又厚又滑,好好食,值得一试
薯条系粗薯条,食完呢个超满足
Spaghetti Aglio Olio
橄榄油炒香蒜片辣椒意粉 🌟3/5
重口味嘅最爱,香蒜片辣椒加埋真系好香好惹味
Smoked Salmon Salad
烟三文鱼沙律配蜜糖刁草汁 🌟4.5/5
呢个头盘超有诚意
沙律分量多,有3-4大片烟三文鱼,配上酸酸甜甜嘅汁好开胃
Baby Squid
铁板炒鱿鱼仔配蒜蓉包+$25 🌟1/5
唔系好食到铁板嘅味,调味都偏淡,但鱿鱼又唔系非常新鲜
唔建议加钱叫呢个,后悔冇拣多个沙律

假期上面两个lunch set都系$88加一,呢个价位值啦
Fish & Chips