2024-04-18 128 浏览
The Pizza Pig📍澳南海岸唐俊街23号MONTEREY Place 地下G10-11号舖 将军澳真系多左好多餐厅啊!又近海边既选择都十分多。🫨
今次带埋狗狗出动. 去揾下有咩好食!🐶
经过见到俾好有美国式装修风格既餐厅吸引左~
因为又有outdoor可以俾狗狗一齐坐, 我地二话不说就入左去左🤣 🐟三文鱼沙律Salmon Salad $152系熟左既熏三文鱼, 超香口同埋沙律菜都好新解。非常岩餐前食。 🍤 意式炸杂锦海鲜Fried Seafood Bites $148入面有各色各样既炸物, 例如:白饭鱼, 迷你八爪鱼, 青口, 软壳蟹, 大虾, 香辣菠萝酱
全部都好出色, 炸粉一D都唔厚。而且配上香辣菠萝酱唔会好腻十分清新。
🦞 蒜辣白酒煮蚬Clams(L) $248
因为4个人, 就叫左大Size, 份量好足够。我谂5-6个人都OK!!
好重牛油+白酒味, 我食食下直头想饮埋个汤

🐖香脆德国咸猪手Crispy Pork Knckle $308呢个咸猪手炸到个皮十分松脆. 而且咸度岩岩好, 加埋酸菜一齐食非常夹。炸完既猪手, 肉质都非常嫰滑 唔会系好干个只。Meun写佢1-2
The Pizza Pig

将军澳真系多左好多餐厅啊!又近海边既选择都十分多。🫨
今次带埋狗狗出动. 去揾下有咩好食!🐶
经过见到俾好有美国式装修风格既餐厅吸引左~

🐟三文鱼沙律Salmon Salad $152

🦞 蒜辣白酒煮蚬Clams(L) $248
好重牛油+白酒味, 我食食下直头想饮埋个汤

炸完既猪手, 肉质都非常嫰滑 唔会系好干个只。
Meun写佢1-2个人食, 我觉得3-4个人先食得哂。仲可以试埋其他野食。!

🍚烤猪腩肉青豆西洋菜烩意大利饭Pork and Green Pea Risotto $188
开头以为叫左个猪睟肉, 哎啊同猪手好似同type tim!
点知。好惊喜啊, 佢系五花腩肉。而且成块都炸过, 完全冇油腻既感觉。
又香口, 配埋清新既青酱意大利饭, 想像唔到原来咁夹!!

四入晚餐: 人均$250@1

#西餐#将军澳 #德国咸猪手 #意大利饭 #海鲜 #庆祝餐厅 #聚会 #美食