2022-10-24
位于将军澳海滨的欧陆式西餐厅🍴餐厅有室内及室外露天餐座舒适悠闲🥂可以吹住海风过个𝒄𝒉𝒊𝒍𝒍 𝒄𝒉𝒊𝒍𝒍既下午🍻周末都有𝒍𝒖𝒏𝒄𝒉 𝒔𝒆𝒕 包前菜(汤/沙律) + 主菜 + 饮品🥤价钱由$𝟗𝟖起 仲有小食甜品可以加配是日餐汤、沙律都是海鲜的 每样要了一个🤭✨忌廉海鲜汤味道似周打海鲜汤🥣质地比较稀入面有几多料 有洋葱🧅、章鱼🐙同一大块肉质几实净嘅鱼块🐟✨海鲜沙律沙律菜新鲜🥗加咗少少醋调味几𝒇𝒓𝒆𝒔𝒉伴碟仲有质地有点似沙甸鱼既鱼块🐟、蚬肉🐚、章鱼🐙✨酱烧猪肋骨 𝑩𝒂𝒃𝒚 𝑩𝒂𝒄𝒌 𝑹𝒊𝒃𝒔 $𝟐𝟐𝟖都有六条骨好大份😍甜甜的𝑩𝑩𝑸酱好惹味烧到边位焦脆🔥肉质吾干 好易脱骨🍖伴碟仲有烧粟米同好多粗薯块🥔好有薯仔味😆不过略嫌炸得吾够脆✨蕃茄罗勒芝士薄饼 𝑴𝒂𝒓𝒈𝒉𝒆𝒓𝒊𝒕𝒂 𝒑𝒊𝒛𝒛𝒂 $𝟏𝟐𝟖可以选择厚批或薄批🍕拣咗薄饼底 𝟏𝟐吋好大个分成六件😆三个人食都感觉有点多饼底焗得脆身🍅新鲜的蕃茄加上罗勒酱🌱配料不繁复都已经好好食✨香脆炸鱿鱼 𝑪𝒓𝒊𝒔𝒑𝒚 𝑭𝒊𝒓𝒆𝒅 𝑪𝒂𝒍𝒂𝒎𝒂𝒓𝒊 $𝟏𝟒𝟖🦑超大碟 足够𝟒-𝟓个人食😲鱿鱼圈炸得好脆够干身吾会油腻 咬落吾韧👍🏻配上泰式甜辣酱及新鲜蕃茄酱🍅我觉得炸野点甜
是日餐汤、沙律都是海鲜的 每样要了一个🤭
✨忌廉海鲜汤味道似周打海鲜汤🥣
配上泰式甜辣酱及新鲜蕃茄酱🍅我觉得炸野点甜辣酱好夹🤤
追加:
✨经典意式肉丸 𝑪𝒍𝒂𝒔𝒔𝒊𝒄 𝑴𝒆𝒂𝒕𝒃𝒂𝒍𝒍𝒔 $𝟒𝟖
肉丸不算大粒🧆配上新鲜蕃茄酱🍅酸酸甜甜😙非常开胃
✨意大利芝士蛋糕 𝑻𝒊𝒓𝒂𝒎𝒊𝒔𝒖 $𝟑𝟖 ☕️咖啡同🍷酒味香浓令蛋糕整体吾会甜腻 忌廉打得软滑🍰
海绵蛋糕松软层次好丰富🤤
整体食物质素不错 份量又够大 午市套餐性价比高👍🏻加上环境气氛浪漫 餐厅职员好𝒏𝒊𝒄𝒆又殷勤 不论朋友聚餐或情侣约会都好适合🥰
味道:🌕🌕🌕🌕🌘
环境:🌕🌕🌕🌕🌑
服务:🌕🌕🌕🌕🌑
价钱:🌕🌕🌕🌗🌑
回头率:🌕🌕🌕🌕🌑
📍 A Tavola Bar & Grill (将军澳)
将军澳澳南海岸唐俊街23号MONTEREY Place 地下G08号舖