2024-11-17
最近social media成日见到有人介绍呢间新嘅台式串烧餐厅,不过因为地方好远,一直都冇机会试。今日咁啱喺附近做嘢,咁就紧系叫埋朋友嚟试吓啦。烤土豆土豆烤得非常香脆,外皮焦脆,内里松软。土豆嘅香味同烤制嘅烟熏味道完美结合烤海中虾虾非常新鲜,虾肉烤得非常嫩,外壳焦脆,内里保持住鲜嫩多汁嘅口感蒜蓉烧茄子茄子煮得非常嫩滑,蒜蓉同茄子嘅结合,令到呢道菜嘅味道更加丰富同立体,钟意蒜味嘅一定要试呀蒜蓉烤生蚝呢道菜嘅生蚝非常新鲜,每一啖都可以感受到海洋嘅味道。蒜蓉同生蚝嘅结合,令到味道更加出色。蒜蓉嘅浓郁香味同生蚝嘅鲜甜,形成咗一个完美嘅搭配。最后,我哋叫咗一杯特大元气森林水果茶。呢款水果茶嘅味道非常清新,水果嘅香甜同清爽好开胃。非常适合作为串烧之后嘅选择,而且夏天非常解暑。呢间餐厅环境又好又舒服,而且价钱非常平,好推荐大家嚟试吓。虽然地方唔近,但我都一定会再约朋友过嚟啊。
烤土豆
烤海中虾