以前分别光顾过午市和晚市,小编十分喜爱晚市的各样小菜👍🏻,可是午市的点心比较普通/强差人意😅,晚市款式多、味道好,因此母亲节前一天便到小店光顾*晚市*。前菜:酸菜鸭肾前菜来说,十分用心,不是用花生hea客人,有鸭肾切薄片,份量仲唔少👍🏻。梅子蒸无骨大白鳝 $218大白鳝大骨已经起咗,但仍然剩返少少细骨,未至于无骨,食嘅时候要小心~大白鳝好新鲜,咬落去脆、实肉、非常弹牙,有点被惊艳到,好好食!😋建议点梅汁已经足够酸😍,因为如果夹埋梅子一起吃,反而会太酸(酸到小编揦埋口面😵‍💫)。浓汤虾滑鱼腐煲 $138- 虾滑:很浓虾味,味道好鲜,可惜没什么咬口,一咬便会裂开😛- 鱼腐:暂时是我吃过最好吃的鱼腐😍😍😍!每件都好大件,吸晒所有鲜甜的汤汁(鱼&菜汤)- 胜瓜:已经煮得非常之腍,比较嚡口粗身嘅皮已经刮走,剩返最甜最淋嘅芯。呢道菜好岩怕肥人士,鲜甜不油腻👍🏻👍🏻👍🏻香茜蟹味银丝煲 $118每次光顾小店,我们皆会叫此粉丝煲😋😋😋!粉丝炒得干身,好烟靭,再加入蟹籽令小编一家一啖接一啖,停到后口!🙌🏻奇趣脆皮猪手 $218皮十分脆,肉唔算肥,反而偏瘦🤔,略嫌少少干身,火候过咗少少🥲,但份量很多👍🏻结论

前菜:酸菜鸭肾

梅子蒸无骨大白鳝 $218
梅子蒸无骨大白鳝

浓汤虾滑鱼腐煲 $138
浓汤虾滑鱼腐煲

呢道菜好岩怕肥人士,鲜甜不油腻👍🏻👍🏻👍🏻

香茜蟹味银丝煲 $118
香茜蟹味银丝煲

每次光顾小店,我们皆会叫此粉丝煲😋😋😋!

奇趣脆皮猪手 $218
奇趣脆皮猪手

结论
晚市唔算便宜(尤其是母亲节唔做平日的优惠套餐),但系有翻相应质素🥰一分钱一分货
呢间晚市师傅功力好好👍🏻👍🏻👍🏻
2024-05-13