2024-08-04
{Chilli Lime东南亚风味 - $693}试过好多次行过都以为呢一间系泰国餐,唔试唔知道,原来呢度各种东南亚嘅美食都有得食,有泰国、印尼、越南、印度嘅美食都,打开餐牌真系令人花多眼乱,一时之间都唔知拣咩食好!♦️炭烧香茅西冷牛肉头盘嚟一个香茅西冷牛肉,系真正炭烧嘅风味,靓牛肉用呢种煮法效果永远都系最简单直接好食!画龙点睛嘅仲有佢嘅泰北风味香茅柠檬叶牛扒汁,真系能够突显牛肉嘅香味!♦️菠萝海鲜炒饭呢个系经典泰式嘅味道,新鲜菠萝加入大量海鲜炒出黎嘅饭,再放返入去菠萝入面呈上!由细细个就觉得呢一个系超正嘅菜式!我哋今次两个人食,由于佢相当足料,都食到我哋好饱又满足!♦️香蕉叶三巴鱼呢一个系我睇餐牌嘅时候最期待嘅菜式,因为外面未必好容易食到,成条真系用蕉叶包好烧到外皮香脆可口,三巴鱼有点似我哋食开嘅䲝鱼,肉质比较实,入口能够食到鱼嘅香味!热辣辣嘅呈上真系好有风味!美味程度:😋😋😋😋环境指数:🎇🎇🎇🎇番食机会:🦍🦍🦍🦍📍 #ChilliLime (MONTEREY Place) (将军澳)将军澳澳南海岸唐俊街23号MONTEREY Place地下G07号舖
♦️炭烧香茅西冷牛肉
♦️菠萝海鲜炒饭