2023-02-27 176 浏览
今日黎到将军澳揾朋友,朋友带左我黎呢间District 8食饭,呢度食午餐都够晒舒服。午餐有前菜有主食,够晒饱呀。前菜KING SALMON TARTARE(+$20)呢个系帝王三文鱼他他,有啲似牛肉他他,加埋刁草,辣根,捞埋一齐整做一个大饼咁,食到三文鱼嘅鲜甜,叼草嘅香,辣根嘅微辣,味道好有层次,口感都好丰富,再加埋香辣脆饼,脆脆地辣辣地,好好味。前菜ROAST BEEF AND POTATO SALAD依个前菜其实可以当主食禁食,因为都算大份,系烤牛肉薯仔沙律,唔会因为系沙律就好细份,牛肉都几大嚿,而且好软腍,薯仔整到好似薯片咁,一块块薄脆好惹味,再加埋雪梨酒汁同埋油封蕃茄,好丰富。主菜PASTA ALL’AMATRICIANA(+$15)呢个系蕃茄意大利面,有烟熏猪面颊,猪面颊好腍好香,煎晒啲油香出黎,加上自家制蕃茄酱汁,成个意粉都食到香浓既蕃茄味,又有罗勒,好鲜好香。主菜BRAISED PORK BELLY(+$30)呢个系炖猪腩肉,猪手小丸子,芹菜头,苹果迷迭香酱汁,猪腩肉因为系炖嘅所以更加林身,啲猪手丸子系炸嘅,好香脆,芹菜头都好特别,加埋苹果迷迭香酱汁,甜甜酸酸好好食。
前菜KING SALMON TARTARE(+$20)
前菜ROAST BEEF AND POTATO SALAD
主菜PASTA ALL’AMATRICIANA(+$15)
主菜BRAISED PORK BELLY(+$30)