2024-07-13
之前食过泡菜炒饭,觉得炒得几好食,所以就再外卖一次 (铺面比较细,有一张枱仔俾客人坐,但主要做外卖生意),而今次就试下其他新野。首先,铺头系即叫即整,睇到佢哋嘅用心,所以要预返咁上下既时间等,期间又见到佢都有唔少外卖单,所以我地都等左廿分钟多啲 (佢讲定左俾我地听,大概廿分钟,我地都有入返商场行吓消磨时间)。鲷鱼烧 (吉士味+红豆味) ($20/2个) 鲷鱼烧甜度适中,周边都脆脆地暖暖地,$10平平地又得意有鲷鱼样🐟,都岩小朋友拎起手食,不过睇落黑左啲同埋条鱼比较奀,唔太多馅同埋细左啲 🤣🙈吞拿鱼沙律饭卷 ($48)吞拿鱼沙律呢个酱都几多,包住生菜、鸡蛋同青瓜,有种淡淡然既清新味道,唔会太浓味,但又唔会太惊艳,因为味道较单一。反而,我见芝士牛肉同明太子蟹肉多人叫,我都会想下次试下。韩式‧无骨炸鸡 (蜜糖味) 半份 ($40)炸鸡small size虽然得四件,不过都大件同埋咬落都好脆同埋有肉👍🏻 随鸡仲附有炸薯条,薯条系好似港式小食店卖既粗炸薯条,唔错。不过留意返,佢个蜜糖酱系另上。有好有唔好,好既系你可以自己调较甜度,想沾几多就几好;但唔好既就未必好入味,想浓味啲就沾多
鲷鱼烧 (吉士味+红豆味) ($20/2个)
吞拿鱼沙律饭卷 ($48)
韩式‧无骨炸鸡 (蜜糖味) 半份 ($40)
炸鸡small size虽然得四件,不过都大件同埋咬落都好脆同埋有肉👍🏻 随鸡仲附有炸薯条,薯条系好似港式小食店卖既粗炸薯条,唔错。不过留意返,佢个蜜糖酱系另上。有好有唔好,好既系你可以自己调较甜度,想沾几多就几好;但唔好既就未必好入味,想浓味啲就沾多啲。
结论
🫰附送泡菜&腌萝卜
🫰开到凌晨,宵夜一流,炸鸡啤酒韩剧😆
⚡️份量唔够两个人呀🥲男朋友隔几个钟就叫肚饿 (不过可能我食得多饭卷就还好😗)
⚡️呢几样野味道还好,下次叫返炒饭&黑炸鸡试下,希望可以惊艳我!
CP值:7/10 (加左半分俾上一次食既泡菜炒饭)
餐厅资料
餐厅名称:93친구식당 (亲古食堂)
餐厅地址:将军澳唐明街1号富康花园商场地下46号舖
餐厅营业时间:星期一至日 12:00-01:00 (星期四休息)