2023-06-03
LIFETASTIC嘅蛋糕就食过好多次,觉得西瓜蛋糕尤其出色😋估唔到而家做埋西餐,选择更多元化✨🥣Soup of The Day是日餐汤系椰菜花忌廉汤,质感creamy香浓同埋最重要系够热🔥不过食到咁上下见到隔离枱已经转咗橙色嘅餐汤,所以就算系同一日去,是日餐汤都有可能唔同😝🥗Mixed Green & Tomato Salad with Sesame Dressing杂菜好新鲜,最钟意有🍅蕃茄仔~会更加开胃,芝麻酱份量适中👍🏼🦀Crab Cream Hash Browns (2pcs)蟹肉忌廉炸薯饼,外脆肉软,入面嘅薯蓉口感绵密✨真系即口即炸,我放咗一阵先食都依然热辣辣😋🍝Hokkaido Salmon Roe & Uni Spaghetti海胆酱十分creamy,配上鲜美嘅海胆同卜卜脆嘅北海道三文鱼籽,口感丰富~呢个相对上会比较饱肚🤓✨✨✨ 🥩Char-grilled Australian Grain-fed Black Angus Hanger Steak封门柳拣咗medium rare~ 肉质好嫩,外面焦香,就算系最边边嘅部份肉质都好松软~配菜有🥔薯蓉、🥔薯角、芦笋、🥕红萝卜、
🥣Soup of The Day
封门柳拣咗medium rare~ 肉质好嫩,外面焦香,就算系最边边嘅部份肉质都好松软~配菜有🥔薯蓉、🥔薯角、芦笋、🥕红萝卜、🍅cherry tomatoes 等,配搭均衡😚
🍰Aomori Apple Caramel Layer Cake
蛋糕可以拣on hold/即刻黎~焦糖味香而不会过甜,而且用上来自🇯🇵日本第一的苹果王国 - 青森县🍎苹果,果味几突出~整体配合度好高✨
🍉Watermelon Strawberry Cake
仲记得第一次食仲觉得呢个组合好奇怪🤣点知一试爱上😆加咗西瓜令整体感觉更加清新🍀另外亦都带有淡淡🌹玫瑰香✨
🍹Iced lemon tea
好refreshing, 本身已经落咗少少糖,如果要走糖要预先同店员讲🤓
环境:4/5
大部份座位都有半边梳化位,都坐得几舒服~
服务:5/5
用QR code 落单,但有咩其他问题都可以同店员讲,服务太度超好✨
食物:4.5/5
推介Char-grilled Australian Grain-fed Black Angus Hanger Steak & Watermelon Strawberry Cake☺️
Revisit: yes