2023-07-18
📍Urban Coffee Roaster (唐贤街) (将军澳)将军澳唐贤街29号蓝塘傲地下12号舖将军澳美式工业复古打卡cafe ,可以一览海景和跨湾大桥☺️一边欣赏风景,一边食好野😗仲有Gelato 雪糕卖,又多款口味选择😉另外仲有happy hours ,可以饮啤酒🍻同朋友一齐渡过开心一日🌸明太子忌廉意粉配乌鱼籽$148每条意粉都挂汁,意粉幼身,软硬适中,乌鱼籽咸香和明太子忌廉味道好夹,表面有紫菜,好creamy 😋🌸松叶蟹肉软壳蟹饭$148松叶蟹全只上,炸都香脆,又juicy ,旁边有沙律酱,温泉蛋,青瓜丝,捞埋好好食,夏天炎炎,好开胃,必叫🌸新鲜青口配蒜香白酒牛油$118一上枱,蒜香牛油味劲香,青口鲜嫩,份粮多,吾会有腥味,用了红葱头蒜蓉白酒等烹煮,旁边有香脆多士,好食😋🌸coffee tonic $50咖啡加tonic ,第一次饮呢款组合,店家用上偏酸的咖啡,加上一大块冰,保持冰冻感觉,味道清爽,夏天必叫🌸iced 85% chocolate $54超级浓郁朱古力饮品,可可味重,表面洒上可可粉和朱古力碎,不会太甜腻。朱古力控可以试吓,除了85%仲有75%🌸芝麻抹茶批$78浓
将军澳唐贤街29号蓝塘傲地下12号舖
🌸明太子忌廉意粉配乌鱼籽$148
🌸松叶蟹肉软壳蟹饭$148
🌸新鲜青口配蒜香白酒牛油$118
🌸coffee tonic $50
🌸iced 85% chocolate $54
🌸芝麻抹茶批$78
浓郁绿茶味,芝麻酱上中间,做饭后甜品😉
🌸Naturella Gelato stick with milk chocolate and spinkles $59
雪条淋满牛奶朱古力酱,再加上七彩朱古力粒,打卡一流,坐喺海旁食,非常写意☺️
餐厅环境坐得舒服,侍应会不停加水,我6pm 开始食,可以睇住天空渐黑,大桥亮灯,风景好靓,下次再同朋友黎食😀
#将军澳
#将军澳美食