2024-11-18 672 浏览
🍽️拾玥 (将军澳)📍将军澳宝琳欣景路8号新都城中心二期1楼1086-1090A号舖好耐冇见到抵食嘅台式餐厅,一个餐起码1.5人份量,好适合一家大细去食!地铁站行上去唔使1分钟,铺面都几大,可以选择嘅嘢食好多种类,谂食咩都谂咗一阵,最后拣咗一个养生锅加一个邪恶铁板🤣希望可以平衡下。✦铁板西冷牛扒拼巨人鸡扒配薯菜&蕃茄汁两块牛扒配一块鸡扒,肉质好嫩滑,入口一啲都唔会有好腻嘅感觉,冇乜筋位,特别鸡扒,切落去啲汁流嗮出嚟😮……薯菜配嘅系地瓜切条,甜度适中,啱啱好中和到本身肉嘅浓郁,不过如果细食嘅要注意,呢款铁板真系超级大份🥺……呢个价钱去出边锯扒绝对食唔到,但实在太好食,唯有今晚返去要跑多几圈🙃🙃。✦盐酥澎湖特A级花枝丸好有咬劲,粉落得唔多,调味啱啱好,细路仔应该会好中意!✦上汤鳕鱼汤包爆汁汤包,啲馅鲜甜,适合做前菜。饮埋汤已经可以当一个餐🤣✦虫草花养生小火锅配牛肉&米线台式锅好多呢种养生系列,啲料好足,滚汤煮滑牛肉,汤底有红枣有虫草花,入边仲有好多只丸,职员话有只麻辣,提醒我哋留意😉劲体贴,不过好彩食落唔算辣,样样材料都好入味,米线最后落,吸晒精华汤汁,晚秋初冬最啱暖身,第一次食一人锅食到一
🍽️拾玥 (将军澳)

✦铁板西冷牛扒拼巨人鸡扒配薯菜&蕃茄汁

✦盐酥澎湖特A级花枝丸
好有咬劲,粉落得唔多,调味啱啱好,细路仔应该会好中意!

✦上汤鳕鱼汤包
爆汁汤包,啲馅鲜甜,适合做前菜。饮埋汤已经可以当一个餐🤣

✦虫草花养生小火锅配牛肉&米线
台式锅好多呢种养生系列,啲料好足,滚汤煮滑牛肉,汤底有红枣有虫草花,入边仲有好多只丸,职员话有只麻辣,提醒我哋留意😉劲体贴,不过好彩食落唔算辣,样样材料都好入味,米线最后落,吸晒精华汤汁,晚秋初冬最啱暖身,第一次食一人锅食到一啲汤渣都唔剩🙈。

✦爱文芒果茉莉花茶&黑糖冬瓜茶
每个餐配一杯嘢饮或者加钱有特饮,呢杯冻嘅爱文芒竟然唔使加钱就有,芒果味超浓,另外落咗杯黑糖冬瓜茶,有啲餐厅会落好多糖浆,呢度就偏淡味,我个人几中意,下次可以试下啲再特别啲嘅。