新都城既餐厅都唔少,要系云云既对手入面突围而出真系唔容易。今晚探店的烧肉餐厅真系令我喜出望外,餐厅全部食材都是来自日本的,每只和牛仲有独特番号比你认证,保证高质。餐厅喺宝琳地铁站出黎行2-3分钟就到,系商场正中间,门口有一只1:1 和牛既模型,好容易揾。 我们点的是套餐C,每位$368,包左两款黑毛和牛、澳洲M9 薄炙,另外仲有海鲜、豚肉、鸡肉、牛肉任食。两款黑毛和牛分别是: 和牛牛肋肉:油脂较少 肉味浓郁和牛里脊肉:油脂比例均匀 入口即溶澳洲M9 薄炙:虽然油脂比和牛少,但牛味较浓 其他特选牛肉有四款,有牛肋肉、牛里脊肉、薄炙里脊肉、同埋角切一口牛,质素一啲都唔马虎,特别系牛里脊肉,我哋叫咗好多转,入口肉质细嫩,而且油花分布好靓👍🏻👍🏻除咗海鲜鸡肉豚肉之外,仲有一品料理及小食可以叫,竟然仲有生牛肉刺身可以点!最值得欣赏系甜品系有10几款日本乐天同埋明治雪糕,款款都好吸引,所以我哋一人都食咗两支🤣总结:以每人$368 既价钱,可以食到多款牛肉、肉类、料理任食,仲可以试埋黑毛和牛,呢个价钱真系唔话得✅满足晒食肉兽嘅胃口。

两款黑毛和牛分别是:
和牛牛肋肉:油脂较少 肉味浓郁