2019-02-27
上星期去咗一间位于将军澳坑口村嘅隐世扒房,听闻呢一间扒房有好多区外人系特登揸车入去食嘅。呢一间扒房系食质数而吾系食环境。 佢哋有澳洲同美国扒比人客选择。 今次我哋就拣咗澳洲MB2 Rib Eye 12oz,其实佢地仲有 8oz选择嘅。而 12oz都系 Hkd379, 足够两个人 share食。 对我黎讲 medium rare啱啱好, 有赵头又唔会韧,食得出块扒系有质素,只需要洒少少盐已经好好味😋 另外仲叫左白酒煮蚬Hkd118, 蚬肉够鲜甜, 系略嫌有部分蚬肉都好多沙😖至于餐厅比较细, 目测都系得大概得八至十张枱左右, 枱同枱嘅距离系好密,基本上你每讲一句嘢隔离枱都可以清楚听到。 我去𠮶日系星期日,full booking, 眼见keep住好多walk-in想入去食嘢都冇位, 所以如果想试就一定要book位。最正系哩间扒房系吾收加一嘅。我地另外仲叫左一杯 Stella Hkd65同一杯红酒Hkd65, 全部总共都系 Hkd672。Hkgalxfoodlover回头率:80%
Hkgalxfoodlover回头率:80%