2021-04-01
自从开左donki之后多左黎呢边,将军澳本身都多野食,澳南海岸呢边啲餐厅仲靓,一直都想食pizza pig,次次黎到都排晒队食唔到。今次放假时又即兴好想食,好好彩地walk-in都有位!虽然可以坐户外,不过当日都比较晒,所以坐返喺入面。如果夜晚坐户外有啲海风吹过黎应该都会几舒服。 睇到餐牌有好多野都想食黎到呢度唔可以唔试pizza,见到个30”既超吸引,不过肯定会食唔晒,所以叫左个15” Signature Piggie ($198),小食方面就叫左Parmesan Fries ($65),Crispy Chicken Wings (6pcs - $118)。 Parmesan Fries份量都唔细,配有松露酱同茄汁,薯条上有啲巴马臣芝士碎。薯条口感比起一般既再香脆啲,无论点茄汁定系松露酱都好好食,芝士碎味道唔会过浓,点缀下啱啱好。 Crispy Chicken Wings一上枱已经好香,有少少辣味,但唔会好咸,鸡肉好嫩,个皮好香脆,唔会皮肉分离。鸡翼配有芫茜甜酸酱,唔系好觉有芫茜味,甜酸酱搭鸡翼又有另一番风味,我个人就比较钟意就咁食。 然后Pizza终于黎到,店员叫我地趁热食左先食其
睇到餐牌有好多野都想食
然后Pizza终于黎到,店员叫我地趁热食左先食其他。招牌手撕猪手系好特别既配搭,啖啖肉,制作一啲都唔马虎,芝士又拉晒丝,上面仲有几旧炸猪皮,不过唔够脆。好彩个pizza系薄批底,如果系厚底应该食一件已经好饱左。
饮品方面,本身想叫shakes,不过饮完估计又会食唔落,所以都系叫左啲mocktails
叫左杯Tango ($62),菠萝味比较出。
仲有杯Pink Piggy ($62) ,好清新,酸酸甜甜既番石榴味好开胃
初初仲谂住叫mains,点知最后都食唔晒,连想食既甜品都食唔落。下次黎要试埋其他主菜!