2022-01-11 9 浏览
又系将军澳觅食,真系好多餐厅选择,今次拣左呢间中菜餐厅食,估唔到食落咁有惊喜!▪️凉拌青瓜开胃小食,酱汁好惹味,青瓜咬入口索索声,十分爽脆▪️七味茄子茄子即叫即炸,亦都好厚切,就算炸完都唔会好干身,外皮十分脆口,炸粉唔算厚,加上上面有一大堆炸蒜,重口味之选!▪️虫草炖鸡汤炖汤热辣辣,好多虫草,餐厅好细心,个汤隔左油,鸡汤味浓,好饮▪️粟米班块班块好多件,而且咬落好脆口又厚肉,好少食到粟米班块嘅鱼系会咁嘅口感,新鲜炸出嚟系唔同啲!粟米汁好多,捞饭一流!▪️荔枝虾球卖相精致,上菜时仲附上干冰,感觉好high class!讲番个虾球,不得了!又睇得又食得,造型真系成粒荔枝咁,好迫真!重点味道都好味,除左入口香脆,仲食到好香虾味,真材实料口感好好!

▪️凉拌青瓜
开胃小食,酱汁好惹味,青瓜咬入口索索声,十分爽脆
凉拌青瓜

▪️七味茄子