2021-12-20
又黎到唔再系美食沙漠嘅将军澳🤩 今日去呢间日本餐厅坐出边食午餐,天气超舒服🤍✨东京丰州特选时令五点刺身 ($238)跟餐有和风沙律,日式蒸蛋,面豉汤,白饭。而刺身就有鲭鱼,深海池鱼,甜虾,拖罗,北海道带子,系一般午市套餐比较少见到嘅刺身🤤 而且一块都超级厚身,拖罗更加系入口即溶~✨美国牛小排寿喜烧 ($188)平时见到有寿喜烧都一定会叫黎食🥰 铁锅入面放满牛肉,同各式各样嘅蔬菜,然后下边仲有日本葛丝,好吸汤好有咬口😍 汤底做得唔错,加上放咗只蛋系锅入边,令到成个汤更加滑,配上日本米饭食系超满足✨软壳蟹卷($88)✨贺天招牌卷 ($68)呢度嘅卷物都好有质素,好足料之余,超钟意招牌卷嘅鳗鱼,烧得好香好惹味🤤✨蒲烧白鳝 ($68)✨牛舌 ($58) ✨日本九州手羽 ($58/2串)有睇开我嘅post嘅朋友就知道我地好钟意食串烧😆 今次试咗呢度嘅牛舌,白鳝同鸡翼,烧得都好出色牛舌好正~ 白鳝就可以再浓味少少🤏🏼✨七味鸡软骨 ($48)呢个价钱喺呢度食到咁大碟鸡软骨,真系超抵!而且炸得又唔干,点少少沙律酱超好味,食到停唔到✨杂锦天妇罗 ($138)天妇罗份量都唔少,有三只大虾,番薯,秋葵,冬菇
✨东京丰州特选时令五点刺身 ($238)
跟餐有和风沙律,日式蒸蛋,面豉汤,白饭。
✨美国牛小排寿喜烧 ($188)
✨软壳蟹卷($88)
✨贺天招牌卷 ($68)
✨蒲烧白鳝 ($68)
✨牛舌 ($58)
✨日本九州手羽 ($58/2串)
✨七味鸡软骨 ($48)
✨杂锦天妇罗 ($138)
天妇罗份量都唔少,有三只大虾,番薯,秋葵,冬菇等等,味道唔错,如果少啲炸粉会更加出色喔~
整体黎讲呢度食物质素都好好,午餐都好抵食🤤 再黎将军澳会食多次😎