2021-12-10 112 浏览
为食妹系面包控,一日可以食几个包🤣,牛角包系我嘅all time favourite😍 之前去Paris🇫🇷,系每日都要食牛角包同朱古力酥,食极都唔厌🥳上星期weekend去开将军澳,见新都城开咗UNY超市,行咗阵见到呢间Croffle专门店,有好多款唔同口味嘅Croffle,有咸有甜,卖相全部都好吸引🤤 间舖系日本超市典型嘅food stall,有几个bar枱位,可以睇住员工整croffle同冲咖啡,行到攰坐低食个tea都唔错😋~~~~▫️Oreo Biscoff Croffle($38)⭐️8/10Oreo同Biscoff系为食妹最中意嘅两只饼,一睇menu就即刻order咗呢个梦幻组合口味🧡 Croffle新鲜热辣整起,外脆内软,面头搽满cream,唔会dry又唔太腻,超正🤤 忌廉上面仲洒满Oreo同Biscoff焦糖脆饼碎,丰富咗口感,经典配搭,简单又好味🥰.▫️Shizuoka Hojicha Iced Latte($42)⭐️8/10饮品方面都有惊喜🙆🏻‍♀️ 一向都好中意焙茶烘烤嘅味道,见店员用焙茶粉冲茶再加鲜奶调制焙茶拿铁,成个过程好治愈😚 焙茶浓郁甘香,好突出,但系一啲都唔涩,

~~~~

饮品方面都有惊喜🙆🏻‍♀️ 一向都好中意焙茶烘烤嘅味道,见店员用焙茶粉冲茶再加鲜奶调制焙茶拿铁,成个过程好治愈😚 焙茶浓郁甘香,好突出,但系一啲都唔涩,同奶嘅比例啱啱好👍🏻 食完甜品Croffle,饮返杯hojicha latte,perfect嘅weekend afternoon tea🍵
💟回头指数:7.5/10