2023-04-21
大佬个女同事之前话好一直好想泥哩间餐厅食,因为话好钟意宫廷风😊不过今次系同大佬过咗嚟先,等佢一齐感受下宫廷生活系点🤫老老豆豆,佢哋装潢真系好有气派,系从18世纪到19世纪左右嘅艺术时代,佢哋系比较著重精致图案装饰同明暗对比❤️🔻法国直送空运生蚝(2只)肥大肉厚,入口好fresh🤩🔻是日餐汤佢系属于比较清清哋嘅罗宋汤, 味道唔系好浓,个人泥讲都几钟意嘅🔻法式海鲜锅配蒜蓉包 $338海鲜分量都好多🥰有鱿鱼 有虾 有青口 鲭鱼 ,我自己就特别钟意食条鱼,住得岩岩好, 唔会话overcook👐个汁都好match另外,我哋仲系我叫多咗个意粉:🔻招牌白酒蚬肉意粉 $168佢哋蚬肉系多到痴线嘅,食完成口都feel到好腥,个人都ok接受到腥嘅感觉,但我觉得白酒可重手d,因为食完蚬肉,我都唔系好食得出个得意粉嘅味道,有少少抢左个意粉味🔻意大利芝士蛋糕意大利芝士蛋糕做得几好嘅,静咁👃都闻到好重嘅coffee味💓微甜,食完之后可以为今餐画上完美句号
🔻法国直送空运生蚝(2只)
肥大肉厚,入口好fresh🤩
🔻是日餐汤
🔻法式海鲜锅配蒜蓉包 $338
另外,我哋仲系我叫多咗个意粉:
🔻招牌白酒蚬肉意粉 $168
🔻意大利芝士蛋糕