泰Grill (天晉匯)

Thai Grill (PopWalk)
将军澳想食泰国菜又多个选择喇,餐厅地理位置几近地铁站,喺将军澳A2地铁站过条马路就到🚦今次好多谢@thaigrillhk 邀请嚟试吓🤓,先发现到将军澳有间价格亲民抵食嘅泰国菜🇹🇭 设计用上木色调和谐舒服, 天花有两盏好特别嘅草灯几有度假风味🏖,墙上有「nothing bring people together like good food」嘅灯牌,无疑就系一个靓靓嘅打卡位📸设有室内室外座位,采用QR Code落单够方便😎亦都系宠物友善餐厅嚟嫁☺️,所以可以带埋🐱🐶一齐chill🤓🌸手打马沙文咖哩 $88 (蒜蓉包1份+$35)食泰国嘢点可以唔食咖哩, 呢度嘅咖哩好香浓,又唔会辣,好似我咁唔太食得辣都完全无问题🤪,强烈推介要加埋蒜蓉包,烘到超脆嘅蒜蓉包攞嚟蘸咖哩汁,索晒啲汁食真系好正😍🌸泰式酸辣鱿鱼 $148酸酸辣辣嘅汤汁浸住鱿鱼🦑,食落系酸味较抢口嘅,所以我自己都唔觉太辣,鱿鱼底下仲铺满椰菜,椰菜索晒啲酸辣汁好入味🌸串烧(鸡/牛)$48 三串 呢个系佢哋相当多人拣嘅小食,猪牛鸡可以任意配搭,咁就可以试晒三样/随自己喜好拣都得,串烧烧得香脆,本身调味都够惹味,钟意花生味重嘅可以蘸埋带花生粒

🌸手打马沙文咖哩 $88 (蒜蓉包1份+$35)

🌸泰式酸辣鱿鱼 $148

🌸串烧(鸡/牛)$48 三串
呢个系佢哋相当多人拣嘅小食,猪牛鸡可以任意配搭,咁就可以试晒三样/随自己喜好拣都得,串烧烧得香脆,本身调味都够惹味,钟意花生味重嘅可以蘸埋带花生粒嘅沙嗲汁,我自己就偏向钟意食鸡串😗

🌸原条菠萝海鲜炒饭 $98
炒饭里面有鱿鱼,青口,虾,肉松,菠萝,盐焗腰果,配搭相当丰富,唯一麻麻地系有加到三色豆🥹,份量都几多算系几抵食,旁边配有一整条已经切好嘅菠萝🍍,炒饭配埋清甜嘅菠萝肉,系泰国菜里面算清新嘅一款

🌸椰汁冰$38
佢哋啲饮品全部都好大杯🙈,而且装饰得好靓好啱打卡✨📸,泰式饮品一般都较甜,但呢度几贴心嘅系佢有得拣加糖/唔加糖👍🏻,椰子本身有甜味我觉得唔加糖就够香甜喇, 饮落有阵阵椰奶味,解辣唔错

﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
📍泰grill