2023-03-02
上星期终于去左将军澳既The LOHAS 行下,发现有超多餐厅🍽️记得上次朋友讲过呢间唔错就入去试下:🍴Dinner Set for 2🥖 $328💫龙虾汤🦞 +$30一上枱闻到好香既虾油味🫦汤既质地较轻不过味道十分浓郁而且好smooth🥰好似啖啖都系龙虾精华😂带有少少辣🌶️大虾亦有炸过非常香口😙连虾头都可以食埋🦐呢个汤绝对系诚意之作!另外薯仔汤都有惊喜🥔质感绵滑 汤中加入烟肉碎增添咬口🥓💫嫩煎BBQ猪梅扒🐷猪梅扒份量几多仲要每件都厚切😜入口松化一啲都唔觉得嚡 🤙🏻肥瘦比例适中!伴碟有娃娃菜同埋烧菠萝🍍第一次食西餐见到用娃娃菜做配菜👀估唔到都几夹😆好嫩好多汁🫶🏼烧菠萝就好清甜~💫蘑菇黑松露酸种薄饼🍕 +$30好少喺出边食到用sour dough整既pizza🤣用左48个钟低温发酵🕒所以个批会比平时食𠮶啲更加chewy😍值得一赞佢又做到外脆内软既效果😆啲𩠌都好足料😏有蘑菇黑松露同烟肉🥓份量啱啱好两个女仔share都唔会太腻🥰💫烤美国芦笋🥗 +$38芦笋好清甜无渣😊面头淋左啲忌廉烟肉汁🥓仲有少量炸蒜片🧄💫Tiramisu🍫 +$45佢系偏向湿润😌Mascarpone cheese好细滑cre
🍴Dinner Set for 2🥖 $328
💫龙虾汤🦞 +$30
另外薯仔汤都有惊喜🥔质感绵滑 汤中加入烟肉碎增添咬口🥓
💫嫩煎BBQ猪梅扒🐷
💫蘑菇黑松露酸种薄饼🍕 +$30
💫烤美国芦笋🥗 +$38
芦笋好清甜无渣😊面头淋左啲忌廉烟肉汁🥓仲有少量炸蒜片🧄
💫Tiramisu🍫 +$45
佢系偏向湿润😌Mascarpone cheese好细滑creamy😋酒味唔算十分重,整体甜而不腻!
💫Wine🥂 +$58
我地就试左白酒🤩朋友平时无饮开酒都觉得容易入口👍🏻店员都有介绍佢地用既系自然酒🍾所以比较天然环保♻️
整体来讲,食物高质价钱都唔贵😎二人餐先系$328!会推荐大家试佢地既酸种pizza🍕店员好friendly会介绍Menu同埋上菜速度都快🥳环境方面坐得舒服,依家凉凉地坐室外都唔错😜可以带埋自己只🐶🐱去😌同三五知己来吹下水食饭都系一个唔错既选择🫶🏼大家快啲bookmark定啦!