2018-02-19
成日系咁食,食足成个农历年,想食返d 亚洲菜,但又唔想大鱼大肉又鸡咁样。行到湾仔度见到呢间拉面店静静地就去试试! 本来朋友见无乜人都担心(果阵夜晚六点半左右)但坐低后,其实都好多人入黎食。 只不过系人地食得快走左啫。一入到去,店员就会拎水俾我地。虽然唔系茶。但全程佢地成日帮我地添加睇完餐牌,其实系无乜选择,有炸鸡,有牛,最重要既系叉烧。我地叫左叉烧拉面,基本上系配木耳,酸姜。有温泉蛋同无温泉蛋既选择。我地㨂左温泉蛋。呢度成只上无切开,唔好睇佢无乜色,咬开果阵系会食到淡淡既豉油味。同埋鸡蛋系轻轻咁流出黎。状态非常之好 ,叉烧半肥瘦,食落唔油腻,而且豉油味唔重我地再加左配料粟米同埋海带,成个拉面即刻丰富左!我地食食下仲见到,原来拉面系可以加底既。不过呢个份量我地两个都好足够。我地都有加小食,薯饼。 成旧都系薯蓉咁样。中间有小小磨菇。只系好小份量。食完饱晒。
睇完餐牌,其实系无乜选择,有炸鸡,有牛,最重要既系叉烧。