最近去了一间位于铜锣湾的𝗖𝗼𝗰𝗸𝘁𝗮𝗶𝗹 𝗯𝗮𝗿,留下了不错的印象呢‪₍ᐢ⸝⸝› ̫ ‹⸝⸝ᐢ₎ 酒吧整体氛围都俾人一种好舒适同放松嘅感觉,而摆设都充满了细节同独特嘅个性!🩶我哋选择了一个𝗖𝗼𝗿𝗻𝗲𝗿位置坐下,位置较隐密,好适合一边品尝鸡尾酒一边尽诉心中情呢𝗸𝗲𝗸𝗲 ~~~看过𝗠𝗲𝗻𝘂后,我哋𝟭𝟱𝟭𝟲了好一段时间>< 最后大胆地选择了𝗠𝗲𝗻𝘂上无嘅鸡尾酒,让调酒师按我当下嘅心情/谂法等,调制一杯嘢适合我的鸡尾酒🤜🏽🤛🏽↳𝗖𝘂𝘀𝘁𝗼𝗺𝗶𝘀𝗲𝗱 𝗖𝗼𝗰𝗸𝘁𝗮𝗶𝗹˙˚ 𓆩 $𝟭𝟮𝟴𝟭. 🌊🐚 𓂃 𓈒𓏸这鸡尾酒系按朋友当下心情同「海浪」一词𝗧𝗮𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗺𝗮𝗱𝗲 的🪼🤍 最后的成品不论外观还是味道都层次十足呢!起初有少少难入口>< 顶层为海盐菠萝奶盖,味道会系酸酸同咸咸的😆 而最底层嘅基酒系由几款唔同嘅酒混合而成,一开始亦系有啲冲击 ε=┏( >_<)┛随着一口一口嘅品尝,味道开始慢慢融洽起来,亦品尝到调酒师提到嘅花香😛 每一啖都带著唔同嘅感觉呢👂🏽𝟮. 🥭🏝️☀️🇹🇭而我𠮶杯就好呈现到我脑海中嘅泰国 ,阳光与海滩 𝗵𝗲𝗵𝗲 ☼∩•ω•∩ 每一啖都好似

↳𝗖𝘂𝘀𝘁𝗼𝗺𝗶𝘀𝗲𝗱 𝗖𝗼𝗰𝗸𝘁𝗮𝗶𝗹˙˚ 𓆩 $𝟭𝟮𝟴

𝟭. 🌊🐚 𓂃 𓈒𓏸

𝟮. 🥭🏝️☀️🇹🇭

而我𠮶杯就好呈现到我脑海中嘅泰国 ,阳光与海滩 𝗵𝗲𝗵𝗲 ☼∩•ω•∩ 每一啖都好似饮紧芒果汁咁,酸酸甜甜的,唔怕难入口!!调酒师仲加入咗泰国香料作点缀,泰国风味𝘂𝗽𝘂𝗽😛