想揾间好坐啲嘅餐厅,最紧要唔会好太迫、又唔会好嘈嘅地方同朋友坐耐啲倾吓计。我而家发现呢一间隐蔽嘅🏮日式居酒屋?(我都唔确定佢系唔系🫢)。佢喺商场一楼比较入嘅地方,虽然都知道中海日升有好多餐厅,但系估唔到呢度连居酒屋都有!虽然唔系太似居酒屋,似普通日式食店。餐厅座位编排非常阔落,每张枱之间都有充足嘅空间👍🏻👍🏻干净整齐讲返食嘢,坐低店员我主动同我哋介绍今日推,同有咩鱼返👍🏻详细得来好合理,冇hard sale我哋要食贵嘅套餐。因为只有我同朋友两个人所以我哋叫咗一个五点刺身盛同一个金龙卷。金龙卷卖相都几好靓炸虾都做得好好,但值得一赞嘅就系𠮶个五点刺身🤤🤤🤤🤤卖相超吸引而且厨师发板嘅半条刺生,鱼味清新得来好香,加埋特别配制嘅柚子酱油,清甜鲜味😍(虽然已经唔记得咗系咩鱼)而其他刺身都切得好厚好足料,而且新鲜肥美。同朋友倾咗一阵计,觉得仲未够喉就再嗌多咗个野菜天妇罗🥗包括金菇、冬菇、紫洋葱、南瓜、紫薯、秋葵、红萝卜虽然订座时有话90分钟用餐时间,但我同朋友坐多左阵,职员都好好继续帮我哋加水,又冇吹三催四👍🏻👍🏻👍🏻服务态度超好,刺身都正,呢个价钱好抵食!推介推介~我自己都会再帮衬❤️

牛油果金龙卷

五点刺身盛