2024-06-03
🍵🍵🍵 陈仪兴尚潮楼 (鲗鱼涌店)🍵🍵🍵大家有留意我都嘅去向,都知我间中食潮洲菜😎今日好想食蛳蚶😋(呢样𩠌唔系个个朋友都肯同我食😂)今日揾左个同我差不多口味嘅朋友😎陈仪兴系香港都有几间分店,保持到水准👍🏻一嚟到店员就嚟杯功夫茶俾我哋,我喜欢🥰跟住到最后食完晒所有嘢又有功夫茶饮🥰我喜欢🥰🍵金牌红烧翅、潮州蚝仔烙 $488(呢个系富贵自选套餐~第一次食潮洲翅,同平时酒楼好唔同,好多翅非常足料,食到落左金华火腿同瑶柱提鲜,口感浓郁!建议二人叫一碗,如果一健一碗太饱食唔到其他嘢啊!蚝仔烙都好足料,蚝仔大大粒👍🏻)🍵金不换花竹虾$138(一只虾两人食,又可以食多几样嘢食😆,好香金不换,花竹虾弹牙又有虾味👍🏻)🍵卤水鹅三宝 $298(呢个好有份量,有我最爱嘅鹅肝4大片😍,仲有好多件鹅肠,鹅件同埋豆腐)🍵蚝仔方鱼肉碎粥 $75(样样都想食,最后都系叫埋蚝仔粥😂虽然好好食不过真系好饱)🍵生腌蛳蚶 $138(今次嚟就系为咗呢个蛳蚶😍😍,真系好鲜甜又肥大,钟意食蛳蚶嘅朋友,系必点)🍵反沙芋头 $108(反沙芋唔系成日都有,听楼面侍应讲,师父要返咗靓嘅芋头先会做,佢仲话我哋今日有得食好幸运🤭🍀)🍵潮洲粽
大家有留意我都嘅去向,都知我间中食潮洲菜😎
陈仪兴系香港都有几间分店,保持到水准👍🏻
一嚟到店员就嚟杯功夫茶俾我哋,我喜欢🥰
跟住到最后食完晒所有嘢又有功夫茶饮🥰我喜欢🥰
🍵金牌红烧翅、潮州蚝仔烙 $488
蚝仔烙都好足料,蚝仔大大粒👍🏻)
🍵金不换花竹虾$138
🍵卤水鹅三宝 $298
🍵蚝仔方鱼肉碎粥 $75
(样样都想食,最后都系叫埋蚝仔粥😂虽然好好食不过真系好饱)
🍵生腌蛳蚶 $138
🍵反沙芋头 $108
🍵潮洲粽 $130/6只
(我朋友仲买左一盒6只嘅粽归家😆我朋友话钟意佢唔太大只一餐一只同埋足料👍🏻)