2018-02-13
今日出开尖沙咀做facial, 同朋友顺便食埋晚饭,由于呢间Cafe喺附近,menu又好似ok咁,就去试下啦!上到去我地2个人被安排坐卡位,好阔落呢,私隐度都几高,仲望到街景,环境唔错!然后就开始睇下食咩好,餐厅有一个大大menu睇芭菲,佢有好多唔同配搭嘅芭菲,真系好吸引😍可惜我地去𠮶日系超级冻嘅日子所以放弃左芭菲呢个甜品,转左㨂热食先!我一见到个menu意粉可以加$38转餐包沙律同酥皮汤,即刻同个friend讲要饮酥皮汤!以前细细个𠮶阵好钟意星期日同屋企人去附近连锁快餐店食扒餐饮酥皮汤,虽然饮完个酥皮汤都饱左大半,不过作为淀粉质爱好者,食酥皮重要过件扒!宜家人大左,多左太多餐厅选择,好耐都无再旁衬过快餐店嘅酥皮汤,今日咁啱见到就点都要叫黎饮下回味一下儿时感觉!好顺理成章地,为左个酥皮汤,我地点左个拿破仑意粉,见有铁板意粉几特别,咁冻嘅天气又会够热,上枱嘅时候‘炸炸’声好正啊!个意粉味道唔错,不过记得要尽快食,如果冻左感觉会比较油腻 。个酥皮汤唔驶讲紧系正啦😋,酥皮焗得啱啱好,配埋个汤好味道~喺用餐嘅最后段,淀粉质小花当然唔放过淀粉质嘅甜品啦!我地㨂左法式焦糖香蕉吐司,上枱觉得都几大件
喺用餐嘅最后段,淀粉质小花当然唔放过淀粉质嘅甜品啦!我地㨂左法式焦糖香蕉吐司,上枱觉得都几大件,同埋卖相都好吸引,食落件吐司外边系脆嘅,配雪糕食简直一流!迟啲无咁冻再黎试下芭菲先!~