2021-07-04
平时啲台式餐厅多数都系主食,肉燥饭、红烧牛肉面呢啲多数都有,但好少有呢间咁多小食嘅选择🥰一于喺度试多几款小食啦😁 卤豆腐 $25呢个我超钟意😆豆腐好滑结实,唔容易散😍而且唔止面头有味,入面都好够味。个汁唔系净系得咸味,仲有花椒八角等浓浓香料味。所以话愈简单嘅菜式愈见到餐厅嘅诚意。 大呷小笼包4只 $38虽然话要等10分钟,但其实都好快到😁汤汁好充足,肉质鲜味juicy,整体好香🥰🥰价钱唔贵。 古早味蚵仔煎 $78蚝嘅数量非常足够🦪薯粉煎饼烟韧度高而且够味😊唔油腻但好香。 古早葱油鸡 $88肉质嫩滑,好入味,唔会太浓。上面嘅配料有啲甜甜地😝唔错。 盐酥豆腐粒 $48呢个即炸即上嘅豆腐粒,上枱时仲见到啲泡卜卜卜。热辣辣香口嘅感觉令人谂起台湾夜市😊豆腐够滑。盐酥嘅咸香充足。 黑糖古早珍珠奶茶 $28平时对台式餐厅嘅饮品通常都唔抱咁大期望😝但呢杯出乎意料地好😊够哂大杯,黑糖味焦香,茶味都重,唔会好甜。珍珠淋而烟韧😊个人觉得好过出面啲手摇。 另外,店员非常有礼😊,值得称赞。
卤豆腐 $25
大呷小笼包4只 $38
古早味蚵仔煎 $78
蚝嘅数量非常足够🦪薯粉煎饼烟韧度高而且够味😊唔油腻但好香。
古早葱油鸡 $88
肉质嫩滑,好入味,唔会太浓。上面嘅配料有啲甜甜地😝唔错。
盐酥豆腐粒 $48
黑糖古早珍珠奶茶 $28
另外,店员非常有礼😊,值得称赞。