2017-01-22
见最近好多住元朗的朋友都推介呢间餐厅,星期日的中午,又谂唔到去边食个BRUNCH,所以就想起呢间餐厅。个位置好近朗屏西铁站,因为个招牌唔起眼,无仔细睇系留意唔到呢间小店,其实系正桥底。中午12点去到,竟然有人等位,可能新开,都多人想试食,我地系第三张枱,前面有4个人等紧。负责安排入座的店员,非常有礼貌,亦会提示入面的情况,如已经执紧枱或已埋紧单,服务算殷勤的。等左10分钟,就可以入座。餐牌选择十分丰富,比想像中多选择,老婆本来想食焗猪饭,但最后都系选左芝士咖哩焗吉列猪扒饭,我就选左人气之选-蟹肉蟹膏意粉。猪扒系吉列炸的,非常香脆,配埋咖哩汁,好惹味。本来以为会系类似日式咖哩汁,呢间的咖哩汁偏近东南亚,有椰香味,唔会太辣,又有香料味。焗饭偏向细碟,比一般茶餐厅少,如果女仔食刚刚好,男人食就可能唔够饱。蟹肉蟹膏意粉,十分值得一试,非常CREAMMY,每一啖都有蟹粉味,份量也刚刚好,虽然唔大碟,食晒都有饱滞的感觉,十分足料。呢度值得一试的,仲有樽装无冰嘅冻奶茶、咖啡和朱古力,奶茶香浓而味道偏甜,朱古力都OK,味道似维记朱古力奶,好饮过茶餐厅的冻朱力奶。埋单$161,每人一旧水都唔洗嘅价钱就有
等左10分钟,就可以入座。
蟹肉蟹膏意粉
查看之前的留言 ()